PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú demana paciència mentre no arriba el vial

Molné destaca els bons resultats del dispositiu a la rotonda d’Anyós i del tancament de pistes els caps de setmana

Per Victoria Gómez Pérez

Cues a l’avinguda de Sant Antoni de la Massana.
Cues a l’avinguda de Sant Antoni de la Massana. | Maricel Blanch

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, és conscient dels mals de cap que generen als habitants de la parròquia els embussos que es produeixen cada dia en les hores punta. Per aquest motiu, els demana paciència i promet que el vial cap a Ordino és la solució i, aviat, serà una realitat. Abans, però, toca acabar el de Sant Julià. «El Govern ha dit en moltes ocasions que la seva prioritat és el vial de Sant Julià. És de sentit de comú, perquè ja està començat i no es pot deixar a mitges. Però el de la Massana serà el següent  perquè forma part del pla d’infraestructures viàries del país», va assenyalar Molné. 

Mentre la nova carretera no arriba, des del comú s’ha dissenyat un seguit d’accions per agilitzar el trànsit i la corporació es reuneix periòdicament amb l’Àrea de Mobilitat per dur-les a terme amb èxit. En aquest sentit, Molné va destacar «els bons resultats» que dona el dispositiu que es munta cada matí a la rotonda d’Anyós i que els caps de setmana, en coordinació amb el Comú d’Ordino, s’amplia a l’hora de tancar pistes perquè els esquiadors no col·lapsin la carretera. «Fins que no tinguem el vial, intentarem millorar totes aquestes accions perquè la circulació sigui fluida», va certificar la cònsol, tot recordant que «no estem sols: estem parlant d’una carretera general que depèn de Mobilitat i en la qual hi ha una altra parròquia implicada».

Pels comerciants preocupats que creuen que la desviació atraurà menys compradors a l’interior de la parròquia, Molné va assenyalar que des de fa un any el comú impulsa un pla de dinamització per minimitzar els impactes. El pla en qüestió, va explicar la mandatària, inclou una sèrie d’accions que es poden dur a terme per evitar les possibles pèrdues que suposarien la disminució del creuament de vehicles pel centre del poble. «Encara no hem desgranat el full d’accions però sí que hi ha previstes unions del centre fins a aquest vial; per exemple, un aparcaments perquè la gent deixi el cotxe i pugi amb ascensor».

El futur vial, va recordar la cònsol, començarà a la rotonda del túnel de les Dos Valires, seguirà pel costat del riu i tindrà dues branques: una anirà a parar al Telecabina de la Massana i l’altra a la carretera d’Ordino, just a l’alçada d’on actualment hi ha un supermercat.

 

El que vulgui la ciutadania

Respecte al telefèric del pic de Carroi, Molné va recordar que la segona fase del projecte, que ha d’anar del mateix Carroi a la Caubella, se sotmetrà a referèndum i es farà el que vulgui la majoria. «Encara no tenim el projecte, però abans d’executar-lo farem una consulta ciutadana i seran els massanencs els que decidiran», va prometre Molné.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT