PUBLICITAT

Andorra la Vella

Llovera vol tornar al Dakar per assaltar les deu primeres places

El pilot prioritza la competició desèrtica, però també preveu seguir al Mundial de Rallycross

Per Albert Ortega

Conxita Marsol i Albert Llovera durant la conferència impartida pel pilot al Centre de Congressos, ahir.
Conxita Marsol i Albert Llovera durant la conferència impartida pel pilot al Centre de Congressos, ahir. | MARICEL BLANCH

Albert Llovera, va celebrar ahir una conferència al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per explicar la seva experiència al Ral·li Dakar d’Aràbia Saudita, on va aconseguir la seva millor classificació històrica: la quinzena plaça a la categoria de camions.

D’aquesta manera, Llovera va confirmar la seva intenció de tornar a participar al Dakar per millorar la posició obtinguda i fer un pas més amb la intenció de millorar-la. Així, el pilot va informar de les converses amb l’equip Petronas Team De Rooy Iveco per repetir l’any que ve i també de les dificultats per arribar a una entesa ràpida, el que seria el gran objectiu de Llovera de cara a preparar-se amb més temps del que acostuma a fer-ho.

Sobre aquestes negociacions, Llovera va indicar que «ens hem d’esforçar perquè les converses es facin una mica més ràpid per decidir si torno al Mundial de Rallycross o només estaré amb l’equip del Dakar i treballaré en una sola direcció». Tot seguit, el pilot va afegir que «no vull fer només el Dakar, però demano més carreres i ells ofereixen més tests, si això no surt, provaria amb un altre equip». 

En aquesta línia, el del Principat va revelar les raons per desitjar realitzar més carreres, ja que «m’interessa que hi hagi competició perquè Andorra la Vella m’està ajudant i altres espònsors també. Necessito que hi hagi més repercussió, fer quilòmetres i estar actiu, com a pilot busco aquesta intensitat durant l’any». 

Balanç de la competició

D’altra banda, Llovera també va aprofitar per fer balanç del passat Dakar. Així, el corredor va afirmar que «no ha sigut l’edició més dura que he fet gràcies al canvi de continent, horari i temperatura, això significa que el nivell de degradació no era el de Sud-amèrica». De fet, va recordar que «a Argentina bevia entre sis i set litres d’aigua diaris i aquí al voltant de tres. Allà érem a 60 graus a dins del vehicle i veia puntets contínuament.

En canvi, aquesta edició només veia un punt: el de prémer». A més, el pilot va confessar que «anàvem a buscar el top 10, va ser una llàstima la doble punxada que vam patir l’etapa que anàvem desens». 
Pel que fa als seus companys de viatge, l’andorrà va valorar molt positivament tant l’equip com els membres que l’acompanyaven al camió o li donàvem ordres durant la cursa.

En aquesta línia, Llovera va afirmar que «en aquesta ocasió érem cinc persones de parla catalana a l’equip i a la cabina també es parlava el mateix idioma, això significa un alliberament de tensió perquè en els moments crítics és difícil traduir». Per tant, el corredor va indicar que «Jordi Saragossa em va ajudar molt, sempre estava al meu costat i em va cuidar».
Per últim, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va apuntar que «fa quatre anys que donem suport a l’Albert i l’any que ve també ho farem perquè creiem en ell». Així, Marsol va afegir que «és un gran ambaixador per a nosaltres perquè porta el nom d’Andorra la Vella al camió i a la roba».

PUBLICITAT
PUBLICITAT