PUBLICITAT

El coronavirus, una amenaça seriosa per als Jocs Olímpics

L’organització creu que l’expansió de la malaltia podria minvar la celebració de la cita del pròxim estiu

Per Albert Ortega

Toshiro Muto, director del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio durant la reunió.
Toshiro Muto, director del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio durant la reunió. | AP

La preocupació global generada arran de l’aparició del coronavirus augmenta i l’esport no és aliè a una situació que podria alterar el desenvolupament normal dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 on, de moment, Mònica Doria és l’única esportista andorrana classificada, mentre que Pol Moya i Nàdia Tudó també tenen moltes opcions de ser-hi.


En aquest sentit, el director executiu del Comitè Organitzador dels JJ OO, Toshiro Muto, va comentar ahir que «l’esdeveniment se celebrarà tal com estava previst, ja que, en l’actualitat no hi ha cap problema per dur-los a terme». Això sí, Muro va aprofitar per matisar les seves paraules de dimecres, quan va afirmar que estava «seriosament preocupat» i va desitjar que la situació se solucionés «com més abans millor».


A més, el director executiu del comitè organitzador va indicar que «la propagació del coronavirus podria suposar una gerra d’aigua freda per la celebració dels Jocs Olímpics». D’aquesta manera, Muto va confirmar que «en el pitjor dels casos, farem el que estigui a les nostres mans perquè els atletes puguin concentrar-se i mostrar el seu millor nivell durant la competició».
D’altra banda, el viru ja ha infectat a més de 23.000 persones a la Xina i ha mort a 490 des que va sorgir el brot. Així, algunes de les competicions que s’havien d’haver-hi realitzat al gran gegant asiàtic com partits de futbol, bàsquet, boxa o bàdminton es van haver de suspendre o posposar. 

Japó, el Segon país més afectat

En el cas del país veí, el Japó, s’han registrat fins a 33 casos d’infecció pel virus, el que representa el nombre més gran d’afectats fora de la Xina. Si bé encara no ha produït cap mort, els organitzadors insisteixen a prendre les mesures necessàries per controlar l’expansió de la malaltia. 

D’aquesta manera, el representant del Comitè Paralímpic, Craig Spence, va declarar després de la reunió mantinguda amb els organitzadors dels Jocs Olímpics que «tenim confiança total que les autoritats del Japó i de l’Organització Mundial de la Salut duran a terme les mesures necessàries per capgirar la situació». En aquesta línia, Spence va revelar que «l’OMS no ha decidit declarar-lo pandèmia i el nombre de contagis és relativament petit. Per nosaltres, els JJOO han de tirar cap endavant amb normalitat».

Atents a Andorra

Des del Comitè Olímpic Andorrà (COA), el missatge enviat durant el dia d’ahir va ser el de paciència. Així, el vicepresident del COA, Jordi Cerqueda, va indicar que «estarem atents i vigilarem la situació i el que diguin des del Japó serà llei per a nosaltres». Sobre les accions que es podrien dur a terme des del Principat, Cerqueda va assenyalar que «de moment no hem pres cap mesura».

Mesures preventives

Pel que fa a les mesures de contenció del virus a terres nipones, el responsable del comitè organitzador va afegir que «el control del germen se centrarà en la prevenció de contagis i no inclourà accions que no s’hagin dut a terme prèviament en altres situacions d’alerta sanitària». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT