PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Copa Burger King comptarà amb 11 proves

La competició reunirà 260 corredors entre les categories sub-10 i sub-12

Per Albert Ortega

Presentació de la nova competició d’esquí alpí, ahir.
Presentació de la nova competició d’esquí alpí, ahir. | FAE

Ahir es va presentar la Copa Burger King, una competició enfocada en estimular l’activitat d’esquí i la competitivitat entre els esquiadors del Principat fins al 2022. Així, el nou campionat comptarà amb un total d’11 proves que es dividiran en cinc trofeus per la categoria sub-10 i sis per la sub-12. D’aquesta manera, la Copa BK serà una competició amb cronometradors oficials i la resta d’elements propis d’una cursa d’alt nivell. 

Tanmateix, el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, va declarar que «l’acord suposa més recursos i, per tant, més visibilitat dels circuits». A més, va afegir que «també ens aportaran elements que faran les proves com una petita Copa del Món, fem un pas més professionalitzat gràcies a Burger King». 

Diferents formats

Pel que fa a l’organització, els participants de sub-10 competiran per equips, mentre que els de sub-12 ho faran de forma individual. Així, en funció dels resultats de cadascuna de les curses, els corredors o equips percebran punts WC (100, 80, 60, 50, 45, 40, 36, 32, 30...) i al final del campionat guanyarà el corredor o equip que assoleixi el nombre més gran de punts.

Xifres participants

D’altra banda, el circuit sub-10 reunirà més de 140 corredors en cadascuna de les curses, el que sumarà un total de 700 participants. En canvi, el circuit sub-12 comptarà amb 120 corredors per cursa, el que sumarà un total de 720 corredors.

Per últim i amb relació a l’entrega de premis, cada dia de competició hi haurà una entrega de trofeus i a final de temporada s’organitzarà un acte on es farà el lliurament de premis final i la celebració de la Copa Burger King. Així, es repartiran premis pels cinc millors equips que sumin més punts en sub-10, mentre que en el cas dels els participants d’sub-12, també en seran premiats els cinc primers corredors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT