PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vicky Jiménez debutarà al circuit professional al torneig d’Amiens

El seu pare, Joan Jiménez, no descarta la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio i vol «gaudir el moment»

Per Albert Ortega

Xavier Espot fa entrega d’un petit obsequi a Vicky Jiménez a l’edifici del Govern després de guanyar l’Open d’Austràlia júnior.
Xavier Espot fa entrega d’un petit obsequi a Vicky Jiménez a l’edifici del Govern després de guanyar l’Open d’Austràlia júnior. | MARICEL BLANCH

L’esportista andorrana que marca l’actualitat esportiva del moment, Vicky Jiménez, debutarà a la categoria sènior del tenis professional el pròxim mes de març al torneig que es disputarà a la localitat francesa d’Amiens. La competició, que es disputarà entre el 9 i el 15 del pròxim mes, tindrà un premi en metàl·lic de 15.000 euros i es durà a terme en la superfície preferida de la jove jugadora del Principat, la terra batuda, tal com va confirmar en l’entrevista a EL PERIÒDIC.

D’aquesta manera, el pare de la campiona de l’Open d’Austràlia en categoria júnior, Joan Jiménez, va confirmar ahir la presència de la tenista al torneig en la recepció organitzada pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

En aquest sentit, el seu pare i entrenador va assegurar que el pas al circuit professional no està condicionat per la victòria assolida a Austràlia, ja que, segons va comentar «ho teníem pensat abans del torneig, perquè amb 14 anys ja pot començar a competir i crec que té el nivell».

Tot seguit, va detallar que «hem d’aprendre i saber on estem en cada moment per, algun dia, assolir el nostre somni de jugar al màxim nivell i millorar cada dia».


D’altra banda, va destacar que «és molt difícil dir quin sostre té, perquè la Vicky és una nena que fa coses molt difícils». Així, el pare de la nova perla de l’esport andorrà va afegir que «té una gran tenacitat i un esperit competitiu i guanyador. És cert que té coses a millorar, però hi ha aspectes que tens o no i ella és molt eficient en grans fites». En aquesta línia, l’extenista va declarar que «ara hem de pensar com acabem de polir aquest diamant que tenim, per això m’apropo a professionals d’alt nivell».

Per últim, no va descartar la presència de Vicky Jiménez als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que «amb ella mai se sap, a Austràlia anàvem a agafar experiència i hem guanyat». Tot seguit, el pare de l’atleta va dir que «jo no vull posar dates, vull gaudir del moment que estem vivint i el següent torneig és en quatre setmanes. Ja anirem veient com evoluciona i ens hem de fixar en això».

Mentalitat guanyadora

La jove esportista també va tenir temps per posar-se davant dels mitjans de comunicació. Així, la tenista va declarar que «he de seguir treballant igual, perquè això és el que m’ha portat a guanyar». 
A més, va mostrar el seu convenciment després de guanyar el seu primer Grand Slam i va revelar que «aquí no s’acaba res, només és el principi». Seguidament, Jiménez va indicar que «vull centrar-me en els entrenaments abans d’anar a Amiens».

Reconeixement institucional

D’altra  banda, Riva, va afirmar que «per nosaltres és com una ambaixadora esportiva, ja que ella ha situat Andorra al mapa amb les seves declaracions per explicar que el seu país és Andorra». En aquesta línia, Riva va afirmar que «el Govern farà tot el possible per ajudar a Vicky i mirarem les formes de col·laboració». Així, la ministra de Cultura i Espots va comentar que «donarem suport al seu desenvolupament esportiu independentment dels resultats».

 
Pel que fa a les beques i les ajudes econòmiques, Riva va revelar que «crec que la Vicky esdevindrà una part important del projecte federatiu tenístic. Nosaltres mirarem la manera de complementar la seva participació en els esdeveniments. La federació també fa una aposta per ella».


Per últim, sobre el que significa el triomf a Austràlia, Riva va afirmar que «ratifica la línia que hem detectat en els últims mesos des del Govern. Veiem que es necessita fer passos endavant pel que fa  a les infraestructures». Així, Riva tancar l’acte al declarar que «la fita de la Vicky fa visible que és necessari tenir millors infraestructures en tots els esports i en el cas específic del tenis, cobrir pistes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT