PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou reglament d’eficiència energètica per a tots els edificis

L’objectiu és racionalitzar i optimitzar els recursos de l’Administració

Per El Periòdic

Edificis al centre d’Escaldes-Engordany.
Edificis al centre d’Escaldes-Engordany. | Maricel Blanch

L’existència d’un model reglamentari dels edificis a fi de fomentar l’eficiència energètica del parc nacional d’edficis ja és una realitat. L’objectiu és promoure l’activitat econòmica i social, a més de racionalitzar i optimitzar els recursos de l’Administració. El BOPA va publicar ahir la seva aprovació, on es van especificar els nous punts de l’anterior llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.
 
Així, un dels canvis més significatius és que el nou reglament afavoreix una millor presa de decisions per part dels consumidors, ja que la informació sobre la qualificació energètica i sobre els consums que han de rebre els ciutadans ha quedat regulada. D’altra banda, també s’introdueix una nova eina per a la qualificació que és aplicable tant als edificis i a les seves unitats, a través del certificat energètic, com a les seves unitats individualment, a través de l’etiqueta energètica. 

El reglament fixa el preu màxim de les etiquetes energètiques que és de 240 euros per a superfícies inferiors o iguals a 80 metre quadrat, mentre que a la resta es fixa un preu màxim de 3 euros el metre quadrat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT