PUBLICITAT

El Mercat de Nadal creix en activitats i expositors

  • Els comerços massanencs tindran una rebaixa de 100 euros en les casetes
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Kunz i Checa davant les casetes del mercat,ahir. Foto: TONY LARA

El Mercat de Nadal de la Massana, que se celebrarà del 2 al 12 de desembre, creix en aquesta edició tant pel que fa al nombre d'expositors, cinc més que l'any passat, com en l'oferta d'activitats.

La pista de patinatge, que va ser la protagonista del Nadal passat, s'amplia aquest any en vint metres quadrats, mentre que el carrusel i els inflables repeteixen i hi haurà corals, folklore, exhibicions, tallers, exposicions, i com a novetat, dues bústies perquè els nens hi dipositin les cartes al Pare Noel.

Per potenciar la implicació de la gent de la parròquia, el Comú de la Massana, que organitza l'esdeveniment de manera conjunta amb Idònia, ha ajudat als expositors oferint una rebaixa de 100 euros en el preu del lloguer de la caseta.

El Mercat de Nadal s'organitza aquest any per tercera vegada, tot i que la primera, al 2008 va ser una prova pilot. L'empresa Idònia ha estat l'encarregada de preparar el mercat a l'aire lliure, igual que en l'edició passada, i segons va explicar el coordinador, Bertrand Kunz, s'ha ampliat l'oferta d'activitats, distribuint-les de manera que tots els dies hi hagi actes interessants, ja que l'any passat «hi va haver alguns dies més fluixos». Durant el mercat també es podrà gaudir d'espectacles, corals i balls.

Aquest any a les Fontetes hi haurà 24 expositors, dels quals sis seran d'alimentació i els altres divuit de productes nadalencs. D'aquests, només sis són de la parròquia. També hi haurà un expositor de França i un d'Espanya.

El Nadal massanenc comptarà a més amb el pessebre que ha fet Eduard Reinoso. Estarà exposat a l'Oficina de Turisme de la Massana fins Reis. La directora de Cultura i Turisme de la Massana, Montse Checa, va manifestar que té tots els elements característics del pessebre català.

El Grup Andbanc va inaugurar dilluns la seva filial bancària a Luxemburg, així com la seva nova gestora de fons. L'acte va comptar amb l'assistència de prop de 200 persones del sector bancari luxemburguès. Andbanc va obtenir a mitjans d'aquest any l'autorització per part de les autoritats luxemburgueses per operar en aquest país europeu.

L'acte d'inauguració oficial es va realitzar a les instal·lacions de l'hotel Royal, al centre de la capital luxemburguesa. L'esdeveniment va ser presidit pel ministre de finances luxemburguès, Luc Frieden i el president del Grup Andbanc, Manel Cerqueda. Entre els prop de 200 assistents hi havia representants de la Banca Central Luxemburguesa, del Ministeri de Finances, de l'associació de bancs locals així com d'altres institucions financeres de primer nivell.

La direcció de la filial luxemburguesa recau en Philippe Esser, fins ara un alt directiu de Bank Degroof, i que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Luxemburg i a Espanya.

La filial europea d'Andbanc ja compta amb prop de 20 col·laboradors. Així mateix, a través d'aquesta llicència a Luxemburg, s'ha obert una oficina de representació a Hong Kong que estarà situada al mig del districte central.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT