Hannah dona una victòria agònica amb un triple final estratosfèric

El MoraBanc guanya el seu primer partit al Top16 després de quedar eliminat la jornada anterior

Per Albert Ortega

Tyson Pérez i David Jelinek salten per capturar un rebot decisiu.
Tyson Pérez i David Jelinek salten per capturar un rebot decisiu. | BCA / Martin Imatge

El MoraBanc va afrontar ahir un d'aquells partits que mai vénen de gust disputar, però que també marquen el nivell de competitivitat d’una plantilla llesta per lluitar a la Copa. Amb l’eliminació de l’EuroCup confirmada, el duel contra el Joventut de Badalona no canviava el rumb del conjunt tricolor a Europa, però sí que va significar una bona oportunitat per recuperar sensacions, augmentar la ratxa de victòries i sumar minuts pels homes claus.

D’aquesta manera, l’equip d’Ibon Navarro va obrir foc sense preguntar dues vegades a l’inici d’un primer quart tant igualat com dinàmic. Així, amb la Copa al cap, els tricolors van començar el partit anotant per mitjà de Dejan Todorovic. A partir d’aquí, alternança de domini a l’electrònic del Poliesportiu d’Andorra amb una clara millora del joc interior local gràcies a la tornada de Moussa Diagne al quintet inicial.

En aquesta línia, els encarregats de defensar la pintura van fer un pas endavant per controlar el que succeïa als seus dominis. Les esmaixades de Bandja Sy i Diagne conjuntament amb les penetracions interiors de Nacho Llovet i Todorovic van servir de contrapès a un gran Klemen Prepelic, qui va liderar l’anotació badalonina des del perímetre exterior en un primer quart amb un 24-26 favorable als visitants.

Tot seguit, el segon quart va iniciar-se de manera fulgurant, amb David Jelinek clavant un tres de tres des de la línia dels 6,75 metres i obrint distància al marcador, però després d’uns primers minuts on el MoraBanc corria i robava com li agrada, els homes de Carles Duran van aconseguir reduir el 33-28 fins a donar-li la volta. Aleshores, Dejan Todorovic es va erigir com el màxim anotador tricolor amb vuit punts consecutius per tornar a col·locar un 41-36 i un 43-44 favorable als locals, però la Penya va repartir les tasques d’anotació fins a tancar el segon quart amb un 47-48 pels verd-i-negres.

La segona part

A la represa, el MoraBanc Andorra va saltar a la pista amb la intenció de donar un cop sobre la taula. D’aquesta manera, David Walker i Clevin Hannah després van contrarestar els dos primers punts de Prepelic per posar el 59-50 al marcador, però els badalonins van apujar el to del seu sistema defensiu fins a tallar les cistelles fàcils dels d’Ibon Navarro.

De fet, els del Principat van finalitzar el tercer quart perdent la ratxa anteriorment assolida a conseqüència de les contínues pèrdues de possessió i la desconnexió mental patida l’últim tram del tercer temps. El 68-67 a favor dels tricolors assegurava un últim temps carregat d’emoció i igualtat.

En el darrer quart, una de les figures més destacades del partit, Moussa Diagne, va anotar el primer tir dels últims deu minuts, però Klemen Prepelic va respondre ràpidament per recordar el gran moment de forma que viu l’eslovè. Per tant, a vuit minuts del final, el jugador cedit pel Reial Madrid a la Penya va situar-se com el màxim anotador del partit amb 18 punts, mentre que el conjunt andorrà patia una nova sequera anotadora que incrementava els nervis d’Ibon Navarro.

En definitiva, el Poliesportiu d’Andorra va viure un últim quart de bojos, on les alternances a l’electrònic viscudes durant tot el partit van seguir. Llovet va posar el 74-76 i Tyson Pérez el 76-76, però l’encert des de la línia de tirs lliures dels catalans i la bona circulació de pilota va fer que l’equip de Carles Duran s’allunyés amb un 79-84.

Als últims dos minuts, el MoraBanc Andorra va decidir sortir a pressionar més a dalt i va forçar les errades visitants. El providencial tap de Diagne i el triple clau de Hannah van fer que els del Principat arrivessin al tram a l’últim minut amb un ajustat 85-84 després de remuntar, on tot quedava per decidir.

El triple de López-Aróstegui va dinamitar el partit i el tir lliure de Klemen Prepelic va tractar de tancarlo. Diagne va respondre amb dos tirs lliures vitals per reduir la distància al marcador (87-88). Tot seguit, Prepelic va rebre una falta personal, però l’eslovè va fallar el primer dels dos llançaments. Així, l’última possessió va quedar en mans de Hannah per clavar un triple estratosfèric i donar la victòria a dos segons del final.

El vestidor

El MoraBanc havia dit adeu a l’EuroCup, però els tricolors van aprofitar el triomf per agafar confiança de cara a la Copa i fer pinya amb l’afició. D’aquesta manera, l’aler-pivot dels del Principat, Nacho Llovet, va declarar que «era un tema mental. No volíem marxar de la competició sense guanyar». Tot seguit, el jugador tricolor va afegir que «ho hem aconseguit amb el nostre esperit d’equip, de competició i l’ambició necessària per buscar la victòria». En aquesta línia, Llovet va comentar que «hem patit durant aquest partit com si fos una final més». Per últim, sobre la seva recuperació, va informar que «m’he vist una mica més cansat, però és normal després del procés víric».