PUBLICITAT

La capital reclama a l'AGIA que faci complir l'obligació de treure la neu

  • La corporació recorda que la llei dicta que els propietaris han de mantenir la vorera neta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aspecte que presentava la carretera general 3 entre la Massana i Ordino ahir al matí. Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella ha enviat una demanda a l'Associació d'Agents Immobiliaris d'Andorra (AGIA), per tal que col·laborin a fer complir als propietaris dels edificis l'obligació de treure la neu de les voreres. Així va fer-ho constar la corporació en una carta enviada al president de l'associació el 21 d'octubre.

En la missiva es recorda que l'Àrea d'Higiene Pública comunal és l'encarregada de la treta de neu de tots els espais públics comunals, però que, tal com consta en el text de l'ordinació, «és obligació del propietari i/o de l'usuari del terreny, local, comerç, edifici o finca en general, el manteniment de la vorera neta de neu».

El Comú ha demanat la col·laboració dels membres de l'AGIA i els ha fet arribar un cartell informatiu per fixar a cada finca. En cas de nevades com les d'ahir, i per facilitar als particulars la neteja dels espais, el Comú posa a la seva disposició, gratuïtament, sal mineral per al desglaç que es pot recollir a l'aparcament Prat de la Creu i al magatzem central del Cedre, a Santa Coloma.Per la seva part, la corporació mobilitza un total de 42 persones per netejar la neu de la via, que es completen amb maquinària comunal.

Tot aquest dispositiu va ser necessari ahir per tal de pal·liar els efectes de la nevada intensa que va caure al país des de la matinada fins l'inici de la tarda. Durant aquestes hores es va obligar als vehicles a dur equipaments especials a partir d'Andorra la Vella i a totes els carreteres a cotes altes. Al final de la jornada encara eren necessaris els equipaments a partir de Pal i del Serrat i per passar el port d'Envalira.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT