PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Telecom activa una tarifa màxima de 50 euros per 'roaming'

Els usuaris poden modificar el seu sostre de consum a l’app

Per El Periòdic

Una dona realitza una consulta al seu smartphone.
Una dona realitza una consulta al seu smartphone. | Maricel Blanch

Andorra Telecom ha fixat un límit de consum de dades a l’estranger de 50 euros per evitar ensurts als usuaris de la telefonia mòbil de contracte, segons va informar ahir la parapública en un comunicat. Un cop assolit aquest sostre, el client rebrà l’avís en el seu dispositiu mòbil i no podrà continuar navegant. En cas que vulgui tornar a activar les dades, ho podrà fer des de l’espai client de l’app, el portal o contactant amb el centre d’atenció al client, el 301115 quan es truca des de l’estranger.

La mesura s’ha aplicat a tots els clients de telefonia mòbil, exceptuant els d’un consum alt habitual, el que suposa unes 1.500 persones. L’objectiu és eliminar els càrrecs inesperats d’un import alt i inusual pel consum de dades en itinerància. «Tot i que hi ha usuaris amb tarifes que inclouen dades a Espanya, França i a Portugal, quan et trobes fora d’aquests països, pots tenir certa inseguretat a l’hora de connectar-te a Internet. D’aquesta manera volem que els nostres clients estiguin tranquils per la despesa que això els pot suposar», va apuntar Carles Casadevall, portaveu de la companyia. 

També des de l’espai client del portal andorratelecom.ad o de l’app els usuaris podran modificar el límit de la despesa en itinerància en funció de les seves previsions de consum. Casadevall va explicar la importància que l’usuari pugui directament modificar el sostre de consum a través dels canals digitals. «És un procediment molt simple i dona molta flexibilitat als usuaris en funció de les seves necessitats. Estem treballant perquè el màxim de tràmits es puguin fer a través de l’app i la web», va informar.

D’altra banda, es dona també l’opció als usuaris de telefonia mòbil de contracte de restringir l’ús de les dades a la zona 2, que inclou països no comunitaris o els Estats Units.

Menys facturació

A la inversa, cal recordar que en els últims anys Andorra Telecom ha anat reduint la seva facturació pel que fa al roaming dels estrangers que visiten el Principat. De fet, l’any passat Casadevall va explicar que el 2018 la parapública va facturar 33 milions d’euros a través d’aquest servei mentre que l’any anterior en van ser 39 milions. «En un sol any ha disminuït sis milions i la previsió és que la tendència segueixi sent aquesta», va remarcar. El motiu del descens rau en acords que la parapública ha signat amb companyies dels països veïns per tal d’oferir una millor tarifa als turistes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT