PUBLICITAT

110 empleats de grans magatzems estudien català

  • Els cursos són de llengua oral i estan orientats a millorar l'atenció al client
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Més d'un centenar de treballadors dels grans magatzems ja han començat les formacions per millorar l'atenció en català. Des del mes de setembre, 50 empleats del Grup Pyrénées (Andorra 2000 i Pyrénées d'Andorra la Vella i del Pas de la Casa) i 60 treballadors més del Grup Escale (Escale, Monoprix i Mr. Bricolage) han començat a rebre classes de català oral adaptades a la seva feina als grans magatzems, amb l'objectiu de millorar l'atenció al públic en la llengua oficial. A partir del gener, s'hi incorporaran 40 persones més d'Escale, diversos treballadors més de Pyrénées i començarà també la formació al Grup Gaces (Punt de Trobada i Híper).

Aquestes classes són fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern i aquestes tres societats comercials. L'acord tindrà una vigència de tres anys i suposa el compromís de totes les parts d'aplicar un pla lingüístic que garanteixi que, en el termini d'un any a partir de la signatura del conveni, tots els empleats que treballen de cara al públic i que han seguit aquesta formació mantindran el primer contacte amb els clients en català (salutació de cortesia) i continuaran adreçant-s'hi en català si els clients parlen en aquesta llengua.

En el marc d'aquest acord, el Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística lliura a les empreses un certificat per als treballadors que han seguit amb constància la formació. Així mateix, els ofereix identificadors amb els lemes Estic aprenent català i Us puc atendre en català, perquè els clients sàpiguen que els treballadors estan aprenent català o que poden ser atesos o adreçar-s'hi en aquesta llengua. Finalment, s'han distribuït pòsters explicatius de l'actuació que s'està portant a terme, amb el lema Aquest establiment col·labora amb el Govern per millorar l'atenció als clients en català.

Els únics empleats que han acabat aquest mòdul de 20 hores de català oral són els del Grup Pyrénées, ja que van començar la formació més d'hora que els altres grups. La valoració que en fan, segons explica el Govern en un comunicat, és «excel·lent», sobretot perquè les classes són molt pràctiques, «cosa que els ha permès aplicar de seguida tot el que han après». El conveni de col·laboració preveu que els alumnes que han acabat les classes puguin ampliar-ne el contingut i aprofundir més en el coneixement del català. El Servei de Política Lingüística continua oferint mòduls de català oral bàsic a totes les empreses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT