PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Corts accepta el recurs i Gea podrà sortir del país

L’exsecretari general té prohibit mantenir contacte amb la federació

Per Albert Ortega

L’exsecretari general de la FAF, Tomàs Gea, durant l’assamblea de 2018.
L’exsecretari general de la FAF, Tomàs Gea, durant l’assamblea de 2018. | FAF

El Tribunal de Corts va acceptar ahir parcialment el recurs de la defensa de Tomàs Gea contra l’aute judicial de la batlle que imposava mesures cautelars a la seva llibertat professional. D’aquesta manera, Gea podrà viatjar i sortir del Principat si així ho desitja, però encara seguirà sense estar autoritzat per poder parlar o mantenir qualsevol mena de contacte amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF), va informar RTVA.

En aquesta línia, la  FAF va fer oficial fa dues setmanes la contractació de David Rodrigo com a nou secretari general de l’entitat després que la batlle imposés mesures cautelars per la situació de Gea arran de l’Operació Cautxú. Per tant, si bé la federació ja té un nou responsable general a conseqüència de la impossibilitat de Gea per actuar com a treballador, l’actual junta de la FAF va manifestar en els últims mesos la seva voluntat per reincorporar-lo al càrrec.

Voluntat d’acord

Tanmateix, si el president de l’entitat, Fèlix Álvarez, té la voluntat de rescindir el contracte que uneix a Gea amb la federació, ho haurà de negociar amb els seus advocats i arribar a un acord. Així, segons informava RTVA, sembla que aquest acord «podria tancar-se en les pròximes setmanes, ja que les dues parts semblen obertes a arribar a una entesa».


Per últim, s’ha de recordar que en l’Operació Cautxú s’investiga la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA a través dels programes de desenvolupament. Així, fa deu mesos, la Policia va realitzar un primer escorcoll a la FAF on es va recopilar tota la documentació comptable i financera dels anys 2018 i 2019. El mateix dia es van detenir el secretari general, Tomàs Gea, i el tresorer, José García.

PUBLICITAT
PUBLICITAT