PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc vol acomiadar-se de l’EuroCup a casa amb una victòria

Els del Principat busquen venjar-se d’un rival que els va remuntar al partit de la primera volta

Per Albert Ortega

Moussa Diagne durant un partit, aquesta temporada.
Moussa Diagne durant un partit, aquesta temporada. | acb Photo / F. Ruso

L’EuroCup torna al Poliesportiu d’Andorra amb un sabor agredolç pels del Principat, qui afronten el duel contra el Joventut de Badalona sense cap opció d’avançar a la següent ronda europea després de perdre el transcendental partit a Màlaga. 

Això sí, l’enfrontament té més al·licients dels que sembla a primera vista, ja que si bé el partit d’anada al Pavelló Olímpic de Badalona va estar marcat per un tram final boig de partit on els tricolors van acabar claudicant amb polèmica arbitral inclosa, avui els d’Ibon Navarro buscaran acomiadar-se de la competició a La Bombonera amb un triomf.

En aquest sentit, els locals reben a un equip amb la moral pels núvols després que el conjunt verd-i-negre sumés una victòria de prestigi a domicili contra el segon classificat de la Lliga Endesa, el Reial Madrid, però que encara no ha aconseguit traslladar aquesta dinàmica fora de casa a Europa i, encara no ha assolit cap triomf com a visitant a l’EuroCup en aquesta temporada.

Com afrontar el partit

D’altra banda, el tècnic ajudant del MoraBanc, David Eudal, va destacar durant la prèvia que «és un d’aquells partits difícils per trobar la motivació necessària, ja que sabem que no hi ha opcions de passar, però tenim prou objectius d’equip per millorar certs aspectes del joc i per això és un partit important». Tanmateix, Eudal va afegir que «és cert que no tenim opcions de classificar-nos i per això és un partit força estrany, però respectem la competició i als fans». 

D’aquesta manera, el base nord-americà Jeremy Senglin va informar que «juguem davant dels nostres seguidors. No volem marxar de la competició sense cap triomf com estem en aquests moments, per això estarem motivats». Així, Senglin va revelar que «venim d’una gran nit i buscarem seguir competint bé per seguir amb aquest ritme de victòries».

A més, Eudal va comentar que «crec que almenys hem merescut guanyar un partit i no volem finalitzar la ronda sense guanyar cap duel. Volem acabar de la millor manera possible i això implica brindar una victòria als nostres seguidors a casa i després a Turquia abans d’acomiadar-nos del torneig».


Pel que fa al conjunt visitant, el tècnic del Joventut de Badalona, Carles Duran, va declarar que «serà un partit més de jugadors que d’entrenadors perquè ens coneixem molt i hem jugat força en aquestes últimes setmanes». Així, sobre què partit preveu, Duran va respondre que «haurem de sortir bé des del principi, perquè el MoraBanc sempre juga molt bé a casa seva, hem d’anar amb l’ambició i la il·lusió d’arribar a l’última jornada depenen de nosaltres mateixos».


Per últim, l’equip del Principat recupera a Moussa Diagne i Nacho Llovet per l’EuroCup, mentre que la Penya no podrà comptar amb el seu nou fixatge, Tony Wroten, ni amb les baixes confirmades de Shawn Dawson, Simon Birgander i Oliver Stevic.

Krampelj finalitza la seva cessió i torna al Cedevita Ljubljana i finalitza la seva cessió

L’aler-pivot eslovè marxa del MoraBanc Andorra després d’oferir un discret rendiment com a tricolor. Així, el jugador encara tenia l’oportunitat de disputar el xoc contra el Joventut de Badalona, ja que el seu contracte finalitzava el cinc de febrer, però el Cedevita Ljubljana ha decidit repescar-lo abans d’hora. Després de sis partits de Lliga Endesa amb dos punts de mitjana i tres partits d’EuroCup amb tres punts per partit, l’eslovè marxa amb la tornada de Moussa Diagne i Nacho Llovet. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT