Victòria amb patiment

El MoraBanc sua però s’acaba emportant el duel contra l’Estudiantes després d’una reacció final

Per Miquel López-Egea

Bandja Sy i Tyson Pérez celebren una cistella crucial durant el duel contra el Movistar Estudiantes. | MARTÍN IMATGE / BCA

El MoraBanc va guanyar ahir el Movistar Estudiantes per 69 a 65 en un partit en el qual no va brillar i va haver de patir, sobretot al final del duel, en el qual els tricolor van anar de més a menys, encara que en els darrers instants van saber reaccionar i van aportar l’energia necessària per sumar la victòria. Abans de començar el partit es va guardar un emotiu minut de silenci per la tràgica mort de Kobe Bryant.

El MoraBanc va patir en els primers minuts i va veure com l’Estudiantes anotava deu punts en els primers dos minuts de joc. Amb els pas dels minuts, els tricolor van remuntar i van reduir aquesta primera distància, fent una defensa molt dura que els permetia empatar després del principi fluix. Així, els andorrans van aconseguir posar-se per davant després que David Walker volés i destrossés la cistella. Tot seguit, de nou, va ser Frantz Massenat qui va liderar l’equip. Dos triples consecutius dels andorrans van donar sis punts d’avantatge interessants. A més, quan faltaven dos minuts per acabar el quart, Moussa Diagne va tornar a vestir la samarreta dels andorrans després de dos mesos de baixa per una lesió. El resultat al primer quart va ser de 23 a 14.

Els segons deu minuts van comportar un Estudiantes molt més centrat a la pista mentre els del Principat veien com Diagne s’estava ressentint de les molèsties. En aquest moment, va tocar patir perquè els visitants es van tornar a posar per davant després d’haver fet un pas més i, per tant, l’enfrontament s’igualava. Però els del Principat no abaixaven el cap. Fent circular la pilota i sent forts en el rebot, podent córrer i treballant sota la cistella, van aconseguir marxar al descans amb un resultat de 41 a 36, després de fer un darrer minut molt bo i d’haver-se sabut imposar a un moment de flaquesa mental.

La segona part va començar amb defenses molt fortes i amb poc encert per les dues parts. Després, els homes d’Ibon Navarro van ser capaços de fer mal als visitants i van aconseguir augmentar les diferències, encara que l’Estudiantes no volia tornar a casa amb una nova derrota a la competició, de manera que va tornar a retallar les distàncies fins a empatar. Dejan Todorovic va ser l’encarregat de remuntar, a més de Diagne, que va tornar a la pista. Així, en la bona línia, els del Principat van aconseguir recuperar-se, de manera que van anar al darrer quart amb un resultat de 55 a 49.

Per tant, en el darrer quart s’havia de treballar de valent per evitar una desfeta davant del penúltim classificat a l’ACB. Però els visitants van tornar a repetir el patró dels quarts anteriors, de manera que l’Estudiantes tornava a retallar les distàncies fins a posar-se per davant. Els andorrans no volien tornar a patir una desconnexió brutal. Quan faltaven cinc minuts per acabar el duel, la feina havia de tornar a començar perquè el resultat era d’empat a 59. Però Douglas i Dagubic van anotar des de la línia de triple i van posar una diferència de sis punts que obligava a Ibon Navarro a aturar el partit, fet que els va servir per tornar a igualar l’electrònic després. Finalment, va ser un magnànim Tyson Pérez qui va brillar en tots els sentits en el darrer moment del partit, aprofitant les errades dels rivals a la perfecció, fet que va servir perquè el MoraBanc s’emportés l’enfrontament i sumés una nova victòria.