PUBLICITAT

La FAT vol traslladar a Mollet el Campionat d'Andorra de plat

  • La clausura del camp de la Rabassa obliga a l'entitat a buscar a Catalunya un terreny per acollir competicions
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un tirador en plena acció en el Campionat d'Andorra de fa dos anys al camp de la Rabassa. Foto: EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Tir (FAT) està en converses amb la seva homòloga catalana per mirar d'acollir en la comunitat autònoma veïna el Campionat d'Andorra de plat. El camp de tir de Mollet que va ser subseu olímpica a Barcelona 92 i va acollir els Mundials sis anys més tard és, per categoria i distància, la que més agrada a la directiva que presideix Laura Salvans.

Aquest exili es deu a la clausura del camp de la Rabassa per la contaminació del terra amb el plom i a la conseqüent impossibilitat d'aplegar el 1.400.000 euros que es necessitaven per solucionar aquest problema. Segons l'article 41 dels estatuts la FAT s'extingirà si no hi ha activitat esportiva durant un període de dos anys, cosa que no volen els dirigents. Per tant estan a càrrec de la Federació Catalana per saber si poden traslladar a Catalunya el calendari de competicions. «Abans de finals d'any ens reunirem per parlar d'aquest tema les dues entitats. El tancament de la instal·lació de la Rabassa no ens ha matat, però sí ha reduït la vida i ens obliga a haver de sortir d'Andorra si no volem desaparèixer», va indicar un dels directius de la FAT, Joan Tomàs. Les sensacions abans de la trobada són segons Tomàs «positives» per les bones relacions existents però potser hi ha un canvi de dates: «En cas que estiguessin oberts a ajudar-nos ells haurien de veure primer com tenen distribuïda la seva agenda i llavors fixar una data», va explicar el directiu. Aquest anyel Nacional s'ha celebrat a finals de l'agost i ha estat la última competició a la Rabassa abans de la clausura del camp.

Segons Tomàs Mollet té unes instal·lacions magnífiques; té sis pistes com la Rabassa i la intenció és que els entrenaments dels tiradors es realitzin també allà perquè és la instal·lació amb cara i ulls més propera al Principat. «L'únic problema és que hi han un mínim de dues hores de desplaçament», va indicar Tomàs. Això provocarà menys pràctica dels tiradors del país, cosa que no agrada a la directiva de la FAT en tractar-se d'un esport olímpic. «És molt trist perquè són causes alienes a nosaltres, però per molt dràstiques que siguin s'han d'acceptar i buscar altres solucions», va afegir.

De tres competicions a una / Fins ara el calendari de la entitat es limitava a tres competicions de tir al plat a l'any, però la manca d'instal·lacions en tir al plat ha fet que de cara al 2011 probablement només es pugui fer el Nacional i fora del país. Indubtablement això està fent malbé aquesta modalitat i per això Tomàs va avançar: «Intentrarem tirar més pel de precisió». La FAT compta amb unes 400 llicències.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT