PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vicky Jiménez es classifica per a la final de l'Open d'Austràlia júnior

Jugarà pel títol contra Weronika Baszak

Per El Periòdic

Victoria Jiménez en la semifinal de l'Open d'Austràlia.
Victoria Jiménez en la semifinal de l'Open d'Austràlia. | Open d\'Austràlia

La jove tennista andorrana, Vicky Jiménez, no n'ha tingut prou i ha aconseguit classificar-se per a la final de l’Open d’Austràlia després de vèncer amb contundència a la xinesa Zhuoxuan Bai per 3-6 i 2-6, marcant una fita sense precedents per al tennis i per a l’esport andorrà. D’aquesta manera, Jiménez jugarà la final del primer Grand Slam del curs –el primer que disputa en la seva carrera, sent la més jove del torneig– contra la polonesa Weronika Baszak, que s'ha imposat per 5-7, 6-2 i 2-6 a l’alemanya Alexandra Vecic. Jiménez ha disputat el millor partit de la competició i  ha demostrat una gran concentració, fent una autèntica exhibició i desfent-se amb facilitat de la seva rival.

L’andorrana ha comentat que el partit va ser «dur». «Crec que he jugat bé, sent intensa tot el temps i fent bons serveis. Vaig poder controlar el partit, estava menys nerviosa i volia començar bé», indicava, tot recordant que «vaig controlar el matx des del primer moment». «És una competició més, tot i que és increïble, i en vull més, ho comprovaré a la final, de moment, estic molt contenta», remarcava.

Per la seva part, el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, ha explicat a EL PERIÒDIC que «no ens ho esperàvem perquè és un torneig en el qual t’esperes anar partit a partit i veure què passa, encara que somies en poder fer aquest resultat. De fet, treballem per això». «Hem anat superant murs i moltes dificultats però hem jugat bé davant gent molt bona», sentenciava. Respecte al duel disputat contra Bai, va assegurar que «ha sortit totalment diferent». En aquest aspecte, ara «es trobarà a una rival que ha guanyat a gent molt bona, encara que sabem a on li podem fer mal, amb el joc d’esquerrana», afirmava i remarcava que «la veig bé, decidida, però cada enfrontament és diferent». «Desgastar-la a la zona del revés li pot fer mal», revelava.

Per un altre costat, quant a la sorpresa que ha aconseguit fer,  ha explicat que «hi ha nervis però cap pressió, som conscients que estem fent una cosa molt important». «Hi ha tensió, però hem arribat aquí i volem acabar de la millor manera possible», reiterava.

Suport del Govern i del país

El secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, ha explicat que «estem davant d’una fita impensable fa poc temps, potser estem davant d’uns dels partits de la nostra història esportiva». «És un dels objectius als quals pot aspirar qualsevol tennista del món i, per tant, s’ha de valorar que hi sigui, perquè té catorze anys i competeix amb noies de quatre anys més», assegurava.

En aquest aspecte, ha aprofitat per recordar que «la mida del nostre país no ens ha de condicionar» i que «aquest resultat trenca amb l’excusa que som un país petit». «És una demostració clara que amb una bona preparació, assessorament, caràcter, personalitat i disciplina es pot arribar lluny, a més de tenir talent i fer un gran esforç», puntualitzava. Així mateix, va demanar prudència quan al futur perquè per la seva edat: «Ha d’estar amb els peus a terra, continuar formant-se i desenvolupar la seva carrera, sense caure en el fet que ja ho ha fet tot, ni de bon tros, però té un país al darrera seu que estarà pendent d’ella durant tot el dia».

Finalment, Ruiz també ha volgut recordar el compromís del Govern amb la tennista: «Intentarem ajudar-la al màxim perquè quan hi ha resultats a aquest nivell, ens hi hem de bolcar». «Hem d’intentar que ella i el seu entorn tinguin el suport del Govern i de tot un país perquè és una manera d’agrair el que fa per aquest. Fins ara ha tingut el nostre suport i ara, amb més raó, continuarà sent així». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT