PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Albert Font, nou president del Consell d’Administració de la CASS

L’ens afronta com a principals reptes la reforma del sistema sanitari i la viabilitat de les pensions

Per El Periòdic

| Maricel Blanch

Afrontar la reforma del sistema sanitari i de la viabilitat de les pensions. Aquests seran dos dels principals reptes que tindrà el nou Consell d’Administració de la CASS, que en els propers quatre anys estarà presidit per Albert Font, metge i excònsol major d’Andorra la Vella. En la sessió d’ahir, que només va tenir un punt en l’ordre del dia i que també va servir per constituir el nou consell, Font va ser escollit per unanimitat. L’altre gran aspirant era  l’exministre de Finances Jordi Cinca. Font substitueix d’aqueta manera Jean Michel Rascagneres, que va deixar el càrrec en ser escollit cònsol menor del Comú d’Encamp. Des de la seva renúncia, el seu lloc l’havia ocupat de manera provisional Carla Guerrero.

Font i Cinca, juntament amb Susanna Arasanz, també exministra de Finances, eren tres dels quatre candidats nomenats pel Govern. La resta de consell, format per quatre membres més, està format per Montserrat Neras i Pilar Tomàs com a representants dels assalariats; Francesc Zamora en representació dels empresaris i Jacint Risco per part dels jubilats. En cas d’empat, el president del Consell d’Administració té potestat per desfer-lo, tot i que  és una situació que ha passat en comptades ocasions. 

En tot cas, els diferents  presidents del Consell d’Administració han manifestat sempre que no es tracta d’un model presidencialista. El nou Consell d’Administració tindrà ara el repte de fer un diagnòstic de l’herència rebuda i tractar amb el Govern les línies sobre la gestió de la  sanitat. Malgrat dependre en una part dels afiliats, que poden escollir dos membres, l’Executiu, a través de les principals partides destinades als pressupostos, és qui aporta una bona part dels recursos a la CASS. La parapública també es finança mitjançant les cotitzacions corresponents a les persones assegurades, les reserves i els seus rendiments, les quantitats recaptades en concepte de recàrrecs, sancions i altres de semblants característiques, els fruits, les rendes o els interessos dels seus recursos patrimonials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT