PUBLICITAT

Ordino

Andorra suma un total de 14 metalls individuals

El combinat nacional també s’adjudica el Team Event i acaba en segona posició per països

Per El Periòdic

El participants al Trofeu Borrufa, ahir.
El participants al Trofeu Borrufa, ahir. | Comunicació Ordino-Arcalís

La delegació andorrana participant al Trofeu Borrufa va sumar ahir tres medalles més a les proves de supergegant celebrades a la Portella del Mig, a Ordino Arcalís. Clàudia Garcia va acabar segona, igual que Salvador Cornella. Marc Fernández va acabar tercer i Fiona Pou, quarta, a només a una centèsima de la tercera classificada.

Durant el tradicional acte de lliurament de premis i festa de final de competició a la plaça major d’Ordino també es van lliurar els premis del National Team Event que va guanyar Andorra el dimarts a la pista d’El Canaro, a Incles. En total, Andorra s’emporta 15 medalles (14 individuals de les curses) més el National Team Event i la medalla de Salvador Cornella com a millor esquiador a la seva categoria (sub-14).

Per un altre costat, la classificació per països acaba amb la participació andorrana de l’equip Andorra 1 en segon lloc, per darrere d’Espanya 1.

En el supergegant sub-16 femení, la guanyadora va ser l’espanyola June Garitano, que va fer una competició molt bona i va mantenir el frec a frec per a les primeres posicions amb Clàudia Garcia a totes les curses. En aquest cas, Garcia va acabar segona, a 0,77. Tercera va ser l’espanyola Olatz Suarez. Nàdia Bernat va acabar novena, i Aina Martí, 17a. També competia en aquesta cursa Judith Cerqueda, que va abandonar.

En el masculí, Marc Fernandez va acabar tercer. Els tres primers van marcar un temps per sota del minut, en una cursa molt ajustada. L’or se’l va endur el rus Ivan Bushmin, i la plata, l’espanyol Aniol Torres. Entre els andorrans, Pirmin Estruga va ser sisè, Ferran Torres, 25è, Nicolas Piccino, 26è, Marc Rodríguez, 28è, Eric Ebri, 33è. Adrià Prats va ser desqualificat. En el sub-14 femení, Fiona Pou, que sortia amb el dorsal 1, va finalitzar quarta, a només 0,01 de la tercera classificada, la russa Sofia Gusarova. Emma Blanxer va ser or i Molly Butler, plata. Lia Escabrós va finalitzar en 13a posició, Emma Rafel 23a, i Minerva Tor va abandonar. En el masculí, Salvador Cornella va acabar segon, per darrere del britànic Harry Black.Els espanyols Marc Ubeira i Quin Magan van acabar tercer i quart respectivament. Arnau Gallardo va poder completar la cursa amb la 18a posició, Carlos Salinas va ser 19è, igual que Jordi Tàpies.
Així, el president del comitè organitzador del Trofeu Borrufa, Xabier Ajona, va explicar que «aquest any ha acompanyat la meteorologia amb dies increïbles, estem molt contents». «Borrufa és un trofeu en el qual els equips els agrada venir perquè fem molts esdeveniments com el supergegant que no és molt habitual», destacava i comentava que «el Team Event ha estat molt ben acollit per a tots els equips i l’any que ve el repetirem, però s’haurà d’ajustar pel que fa a calendari».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT