Nit negra a Màlaga

El MoraBanc s’enfonsa davant l’Unicaja i diu matemàticament adeu a les opcions de seguir viu al Top16

Per Miquel López-Egea

Jaime Fernández, el màxim anotador de l’Unicaja, entrant a cistella al Martín Carpena, ahir. | Unicaja B. Fotopress

El MoraBanc Andorra va sumar ahir la quarta derrota consecutiva al Top16 de l’EuroCup i en una nit nefasta al Martín Carpena es va acomiadar de totes les opcions de seguir viu a la competició, perquè està matemàticament eliminat i ja no podrà revalidar la gesta de l’any passat tot i que encara que té dos partits per endavant per maquillar el resultat de la fase. D’aquesta manera, l’Unicaja es va saber imposar a tots els aspectes del joc del MoraBanc, que va perdre per 84 a 75.

El partit va començar amb un MoraBanc una mica adormit i per darrere. Dos triples consecutius dels malaguenys van posar les coses complicades i els problemes d’encert van donar problemes als locals. L’Unicaja va estar més fort en aquest començament del matx mentre els andorrans fallaven en el rebot, fet que els desconcentrava, fallant tirs assequibles i mostrant poca solidesa defensiva, de manera que en el primer el quart el resultat va ser de 21 a 15, després d’augmentar la intensitat en els darrers instants i de millorar.
El segon període va ser millor per als tricolor. Malgrat això, el principi del temps va tenir el mateix tarannà. Amb el pas dels minuts, els andorrans van començar a executar bones accions defensives i intentaven retallar distàncies, encara que no aconseguien entrar totalment en el partit. Tot i això, van retallar fins als quatre punts de diferència, fet que va servir per augmentar l’esperit. Els andorrans, per tant, van començar a créixer i a fer-ho molt bé. Amb el pas dels minuts, el rumb del duel va canviar, veient a un MoraBanc que tornava a mostrar la versió dels grans enfrontament. En els darrers cinc minuts del segon quart, els del Principat van aconseguir posar-se a tan sols un punt i van saber patir. Després de molts alts i baixos, el resultat era tan sols de 43 a 42. Es podia somiar amb el millor. De fet, l’esperança es va apoderar dels tricolor: van fer una defensa perfecta en els darrers dos minuts, tallant tots els atacs i mostrant una gran voluntat de fer un resultat èpic, reivindicant-se i fent circular la pilota, és a dir, anant de menys a més.

A la represa, els andorrans van sortir a la pista amb la voluntat de capgirar el marcador i van firmar els seus deu millors minuts del partit, brillant, aconseguint marxar quatre punts al davant, millorant en el rebot, treballant i picant pedra. Van  ser Frantz Massenat i Tyson Pérez qui, de manera brutal, van ser capaços de liderar l’equip, anticipant-se a totes les jugades, provocant pèrdues i corrent, anotant fàcil, imposant amb autoritat el seu ritme i en resum, liderant.

Remuntada letal

Malgrat això en els darrers instants, els malaguenys van iniciar una remuntada criminal que van continuar en els darrers deu minuts, de manera que en el darrer quart van destrossar als andorrans, passant-los per sobre i aconseguint la màxima diferència del matx.  Per tant, tot i que el darrer quart hi havia opcions amb un 59 a 61, els malaguenys, empesos pel públic, van acabar amb totes les aspiracions dels tricolor, que no van poder fer res per aturar la potència dels locals. L’ambient era molt dur i els d’Ibon Navarro van abaixar els braços, molt tocats moralment es van quedar sense idees i sense esperit, patint pèrdues davant d’un rival que creixia i creixia.

Per un moment, va semblar que podia passar un miracle gràcies a un triple de David Walker que va retallar les diferències fins als quatre punts. Però es va quedar en res perquè Adam Waczynski va respondre i el seu equip va començar a volar, acabant de posar el partit costa a munt. Ja sense opcions, els del Principat van resar per despertat del malson i ara s’hauran de centrar en la Copa del Rei i en la Lliga Endesa.

Ibon Navarro: «Els errors es paguen»

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va comentar que «teníem il·lusió però és una competició curta i els errors es paguen». «Ara l’equip ha de competir en els dos darrers partits perquè el nom del club està molt ben posat a Europa. Per orgull, competirem i lluitarem», afirmava i recordava que «l’objectiu era estar al Top16 i ser competitius». «Ens fa pena però aquest any estem a la Copa del Rei. Hem de valorar el que fem. No podem ser pessimistes», afegia. Quant al duel va indicar que «no hem estat capaços d’igualar la duresa en el darrer quart. Les 27 pèrdues són clau».