PUBLICITAT

Ordino

Andorra suma set medalles en la millor jornada del Borrufa

La delegació del Principat no falla i aconsegueix quatre ors, una plata i dos bronzes durant el dia

Per El Periòdic

Salvador Cornella es penja la medalla d’or.
Salvador Cornella es penja la medalla d’or. | Comunicació Ordino-Arcalís

Els andorrans Salvador Cornella (sub-14) i Marc Fernández (sub-16) es van imposar ahir a la prova d’alpina combinada, que es va celebrar a les pistes de la Portella del Mig i de les Canals, a Ordino-Arcalís. Clàudia Garcia (sub-16) es va emportar la plata a l’alpina combinada i Aina Martí, el bronze. Pel que fa a les proves de supergegant, Marc Fernández es va penjar l’or, igual que Cornella en les seves respectives categories, i Clàudia Garcia, el bronze. En total van ser set medalles, sent així la jornada més fructífera per als esquiadors nacionals en aquesta edició de l’esdeveniment, que finalitza avui.

Per tant, Cornella, en l’alpina combinada sub-14, es va imposar seguit de l’espanyol Marc Ubeira, i del francès Leon Wallet. Els millors andorrans van ser Jordi Tàpies, 13è, Carlos Salinas, 18è i Arnau Gallardo, 19è. La britànica Molly Butler va seguir imparable en l’alpina combinada sub-14 i també se’l va emportar amb un temps d’1.44,79 minuts. L’holandesa Lorena Dorre va classificar-se segona, i la francesa Matilde Castillon, tercera. L’andorrana Minerva Tor va finalitzar 11a i Lia Escabrós, 17a. Fiona Pou i Emma Rafel no van acabar la cursa.

L’andorrà Marc Fernández, en l’alpina combinada sub-16, es va emportar l’or en aquesta categoria. L’espanyol Aniol Torres i el britànic Gregor Munro van completar el podi. Pel que fa a la participació andorrana en aquesta prova, Pirmin Estruga va finalitzar 10è, Ferran Torres, 21è, Adrià Prats, 22è i Marc Rodríguez, 25è. Eric Ebri no va completar la cursa. Clàudia Garcia i Aina Martí, en l’alpina combinada sub-16, es van endur la plata i el bronze respectivament, per darrere de l’espanyola June Garitano. Nàdia Bernat va firmar una setena posició i Judith Cerqueda va acabar 12a. Així mateix, 

Èxit en el supergegant

Garitano també va guanyar al supergegant sub-16, on Garcia va finalitzar tercera. La segona classificada va ser Matilde Casse. Bernat va ser sisena, Martí, 9a i Cerqueda, 16a.

En la categoria masculina, Fernàndez va fer doblet i es va emportar dos ors durant tota la jornada, ja que a més de l’alpina combinada també va guanyar l’or a la prova supergegant. Aniol Torres i Gregor Munro van completar el calaix. En aquesta categoria els millors andorrans van ser Estruga, 19è, Torres, 29è, Prats, 30è, Rodríguez, 32è, Piccino, 41è, i Ebri va abandonar.

En el supergegant sub-15 femení,  Butler va ser la vencedora. Al podi la van acompanyar Dorre i la també britànica Masie Blyth. Entre les andorranes que van acabar la cursa, Tor va ser sisena a i Escabrós, 14a. Rafel i Pou no van completar la cursa.

Així mateix, en el sub-14 masculí de la modalitat, Cornella va fer el doblet també i es va emportar l’or en una cursa molt ajustada. Leon Wallet va ser segon. El tercer calaix va ser per a l’espanyol Marc Ubeira. Els andorrans que van acabar la cursa van ser Gallardo, 14è, Tapies, 19è i Salinas, 25è.

Cerimònia de clausura

Avui se celebra l’últim dia del Trofeu Borrufa. Serà el torn de la competició de supergegant, que es correrà només en una mànega en les dues categories. A la tarda es portarà a terme la festa de cloenda, es lliuraran els premis del National Team Event i de la prova del dia, a la plaça Major d’Ordino. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT