PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra guanya el Team Event i Garcia venç en el gegant sub-16

La delegació del Principat firma una nova jornada amb bons resultats en el Trofeu Borrufa

Per El Periòdic

L’equip d’Andorra, guanyador del National Team Event.
L’equip d’Andorra, guanyador del National Team Event. | Vallnord-Ordino Arcalís

La delegació andorrana va aconseguir ahir el primer or en el Trofeu Borrufa. Claudia Garcia, en el gegant sub-16, ho va fer després d’emportar-se la plata en l’eslàlom. Durant la segona jornada no es van collir tants triomfs com en la primera, però l’or deixa molt bon regust a la delegació andorrana, ja que a més, Andorra es va emportar el National Team Event disputat a la pista El Canaro. En aquest sentit, el conjunt format per Clàudia Garcia, Pirmin Estruga, Arnau Gallardo i Fiona Pou es va imposar a la final a França. Espanya va ser tercera i Gran Bretanya, quarta. 

Per un altre costat, la pista les Canals d’Ordino Arcalís va acollir les proves d’eslàlom sub-14. En dones va guanyar la cursa la britànica Molly Butler amb un temps d’1.22,61 minuts, seguida de l’holandesa Lorena Dorre, a 0,35 segons, molt ajustada amb la tercera classificada, l’espanyola María Martínez, a 0,39. L’andorrana Fiona Pou va acabar vuitena, Minerva Tor, 11a, Emma Rafel, 14a, i Lia Escabrós, 16a.

Pel que fa a nois, la victòria va ser per al francès Baptiste Frontier, amb un temps d’1.36,19. A només 0,10 va acabar segon el britànic Emerson Proctor, i el tercer calaix va estar ocupat pel també francès Maxence Badie, a 0,54. Els millors andorrans de la categoria van ser Jordi Tapies, que va acabar 15è, i Carlos Salinas, 18è. Arnau Gallardo va abandonar i Salvador Cornella va ser desqualificat a la primera mànega.  Així mateix, Clàudia García es va penjar la medalla d’or a la categoria gegant sub-16 amb un temps d’1.41,20 mentre que la segona plaça va ser per a l’espanyola June Garitano, a 1,36, i la tercera va ser Matilde Casse a 1,66. Per darrere de Garcia, la millor andorrana va ser Aina Martí, que va finalitzar quarta. Nadia Bernat va abandonar a la primera mànega, i Judith Cerqueda, a la segona.

El gegant masculí, celebrat a la Portella del Mig, va estar dominat pels espanyols Aniol Torres, amb 1.41,16, seguit d’Aleix Aubert, a 0,78. El bronze se’l va endur el belga Antoine Halleux. A 0,01 de diferència va acabar quart l’andorrà Pirmin Estruga, que per aquesta mínima diferència no es va emportar el bronze. Adrià Prats va ser vuitè, Ferran Torres, 13è, Eric Ebri 26è, Nicolas Piccino, 36è, i Marc Rodríguez va estar desqualificat. Avui serà el torn de la combinada alpina. A les 15.00 hores es procedirà al lliurament de premis de les proves d’ahir i d’avui. La darrera jornada serà demà amb la celebració del supergegant i la cerimònia de clausura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT