PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc necessita guanyar la primera de les tres finals a Europa

Els del Principat han de vèncer tots els seus partits i esperar una carambola per passar de ronda

Per Albert Ortega

El MoraBanc Andorra.
El MoraBanc Andorra. | ACB Photo / A. Arrizabalaga

El Morabanc Andorra ja no té més marge de maniobra per fallar a l’EuroCup després de perdre els tres primers partits de la competició. Així, avui haurà de superar a domicili a un rival clau en la seva lluita per avançar de ronda, l’Unicaja de Màlaga, si vol continuar amb opcions a la competició.

En aquest sentit, els d’Ibon Navarro tractaran de venjar-se d’un contrincant al qual van dominar durant gran part de l’enfrontament al Poliesportiu d’Andorra, però que finalment es va emportar el partit en un últim quart de bojos, on els andalusos van mostrar un gran d’encert més alt que els tricolors en els moments clau.


Així, els del Principat volen continuar encadenant victòries després de guanyar a una de les pistes més difícils de la Lliga Endesa, la del Buesa Arena del Kirolbet Baskònia, i traslladar aquestes bones sensacions a un torneig on no hi ha espai per sortir derrotat.

D’aquesta manera, l’entrenador ajudant, David Eudal, va atendre als mitjans de comunicació durant la roda de premsa i va declarar que «hem d’anar partit a partit i per això plantegem l’enfrontament com un més, amb l’afegit que vam jugar fa poc a casa i això ens ha de donar un extra de motivació més que de pressió. Si perdem estem eliminats i volem exhaurir les opcions de passar de ronda. Volem vèncer el partit i per això necessitem la nostra millor versió».

El rival

En aquesta línia, l’entrenador de l’Unicaja, Luis Casimiro, va afirmar en la prèvia que «espero un partit molt competit. Juguem contra un gran equip que potser té alguna baixa, però té una plantilla llarga».

A més, sobre el matx de l’anada al Poliesportiu va afegir que «va costar molt guanyar el partit a Andorra i ells vénen de competir molt bé i vèncer a Vitòria». Tot seguit, el tècnic dels andalusos va detallar que «el Morabanc és un equip perillós perquè té un match ball i és un conjunt bo, físic i que practica un bon bàsquet. Hem de vigilar les seves amenaces interiors i el perímetre exterior».


D’altra banda, Eudal va parlar sobre el rival a la prèvia de l’enfrontament i va reconèixer que «Unicaja és un projecte construït per guanyar la segona ronda i també l’Eurocup». A més, sobre el partit a casa contra els malaguenys, el membre del cos tècnic va afirmar que «vam fer un molt bon partit, però el problema va ser que ells també i a més van tenir encert en els minuts finals. Segur que, si fem el nostre millor joc, tindrem les nostres opcions de victòria, encara que sabem que serà un partit difícil».

Portar el pes de l’enfrontament

 Pel que fa al pla de partit, el MoraBanc Andorra vol portar la iniciativa i repetir el guió de Vitòria. Així, el jugador tricolor, Frantz Massenat, va declarar que «hem d’estar molt concentrats i fer el nostre joc en cada partit que quedi fins al final de la competició».

A més, el nord-americà va detallar que «estem en una bona línia i tot es redueix a competir durant els 40 minuts, ja que a l’anada vam tenir petits lapsus que ens van allunyar d’emportar-nos el partit».


En aquesta línia, Eudal va afirmar que «el que tenim clar és que volem ser valents i mostrar la nostra identitat com el dia del Baskònia. Intentarem portar el ritme de partit i que ells s’hagin d’adaptar a nosaltres. Hem d’estar ficats des del principi».


D’altra banda, el tècnic ajudant també va insistir en la necessitat de completar un bon balanç defensiu per limitar el potencial ofensiu del conjunt andalús. Així, Eudal va declarar que «és un equip difícil d’aturar perquè no depenen d’un sol jugador, sinó que si tapes a Adams, pot emergir un altre jugador des del tir exterior perquè compten amb jugadors excel·lents».

Tanmateix, Eudal va assegurar que «hem d’estar concentrats en l’u contra u i engegar la defensa col·lectiva que ens ha de protegir de les seves amenaces. Hem de confiar en la nostra tàctica defensiva».


Per últim, el tècnic ajudant del MoraBanc va anunciar que Moussa Diagne continua el seu procés de recuperació, mentre que Nacho Llovet, que ja es va perdre el partit contra Baskònia per un procés víric, tampoc podrà estar disponible pel transcendental matx d’avui.

PUBLICITAT
PUBLICITAT