PUBLICITAT

Encamp

Glaçats de cara a gol

Els tricolors no han vist porteria en els darrers tres partits, la meitat de les vegades que en tota la lliga

Per Albert Ortega

Moussa Sidibé tracta de superar al porter del Nàstic de Tarragona, diumenge.
Moussa Sidibé tracta de superar al porter del Nàstic de Tarragona, diumenge. | @FCANDORRA

Imprecisos, desencertats i desafortunats. L’FC Andorra suma tres partits seguits sense veure porta, un fet que ha limitat la trajectòria ascendent de l’equip de Gabri García i que, a l’espera que tornin els homes gol, significa la pitjor ratxa golejadora des que va començar la lliga en aquesta Segona Divisió B.

A pilota aturada, de jugada individual, amb grans combinacions, centrades laterals o xuts llunyans, sigui com sigui, l’Andorra no troba la fórmula màgica per trobar l’angost camí cap al gol. Fins i tot els pals es conjuren perquè els del Principat no marquin. Una situació que la secretaria tècnica va tractar de solucionar amb la contractació de Carlos Martínez des de l’Hèrcules, però qui desafortunadament es va lesionar el dia del seu debut contra el Badalona.

En les primeres 22 jornades de competició els tricolors s’han quedat sis vegades sense perforar la porteria contrària, de les quals la meitat han ocorregut en els darrers tres enfrontaments. Una dada que il·lustra la manca de contundència que han tingut els del Prada de Moles des que Ernest Forgas va caure lesionat contra el València Mestalla després de trencar el gel contra el combinat valencià per iniciar una gran remuntada.

D’altra banda, Gabri García ha modificat els seus homes d’atac durant els últims tres partits, combinant la presència de Casadesús amb dos extrems com Moussa i Moha el dia de l’Espanyol, un onze encara més ofensiu contra el Badalona amb Moussa i Moha per bandes i Casadeús més Carlos Martínez en punta i per últim, una doble punta formada per Iker Goujón i Casadesús més Moha a una banda contra el sòlid sistema defensiu del Gimnàstic de Tarragona.

Diagnòstic dels protagonistes

D’aquesta manera, el tècnic de Sallent va reconèixer que «evidentment existeix una falta de gol i hem de millorar en aquest aspecte».

A més, l’entrenador tricolor va detallar que «per això hem fitxat a jugadors com Carlos Martínez, encara que ara s’ha lesionat. Hem de continuar en aquest camí, el gol és un tema que va per moments i ara mateix no ens trobem en un bon moment de cara a porta». Tot seguit, l’exjugador del Barça va apuntar que «hem d’esperar que arribi una dinàmica bona de nou. De fet, Ernest Forgas s’està recuperant, probablement quan tinguem a tothom disponible i sense lesions tindrem més gol».

D’altra banda, el defensa Fede Bessone va afegir que «no estem tant fins com al principi, en una altra època haguéssim guanyat el partit. La sensació és que no estem fent gol i per petits detalls no t’emportes els tres punts». A més, Bessone va detallar que «penso que no és només per l’Ernest, perquè en aquest cas està Casadesús i no hem tingut encert, no ho relacionaria amb un jugador en concret».
 
La baixa de Forgas

Una de les principals causes d’aquesta manca de dinamita a l’àrea rival és la baixa del davanter centre Ernest Forgas, ja que acumula el 33% dels gols tricolors. De fet, si el conjunt tricolor suma 26 gols, el 81% han sigut obra dels atacants.

D’aquesta manera, la baixa del potent ‘9’ de Prada de Moles no només influeix en el nombre de gols que fan els del Principat, sinó també en l’amenaça ofensiva que representa la seva figura a dins de l’àrea a l’hora de construir les ocasions de gol. Així, la seva figura i els seus 188 centímetres d’alçada són claus per alliberar defenses per la resta de companys pel que suposa marcar a un home de la seva corpulència.


Tanmateix, la plantilla de l’Andorra no pot suplir l’absència d’Ernest Forgas amb un ‘9’ de característiques similars, ja que el flamant fixatge, Carlos Martínez, es troba lesionat. És a dir, amb un perfil ofensiu capaç d’arrossegar defenses rivals i presentar-se com a referència al punt de penal per aprofitar les continues centrades laterals tant dels extrems com dels laterals tricolors.

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT