PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Bassella, la primera prova de Llobera de cara al Dakar

Afronta, després de dos mesos de durs entrenaments, la cursa amb l’objectiu de pujar en un calaix del podi

Per El Periòdic

Margot Llobera prepara la temporada.
Margot Llobera prepara la temporada. | Marc Forn

Del 7 al 9 de febrer, la pilot Margot Llobera disputa la Bassella Race amb l’objectiu de començar a competir per preparar el Dakar, el gran objectiu per a la nova temporada. «Arribo amb moltes ganes, crec que vam estudiar molt bé el terreny d’Aràbia Saudita, ens hem marcat una planificació bastant maca, aquesta és la primera carrera de l’any», remarcava i comentava que «espero que no ens plogui perquè el terreny és terra i per tant, estaria ple de fang, fet que provocarà que no puguem frenar perquè te’n vas cap avall».

En aquest aspecte, va subratllar que «per a mi és un entrenament, sí que és veritat que no estic acostumada a fer enduro però n’he après a força d’anar a aquesta competició, la preparació és un entrenament físic molt maco».

Respecte a l’entrenament realitzat va comentar que «no he fet res especial, he anat unes quantes vegades a la muntanya i he fet trial, fa dos mesos que vaig començar a entrenar i ara estem a to». «Espero el de sempre: molt espectacle, moltíssima gent, sortirem tots al mateix temps, hi ha caos, és una mica perillós. Vull acabar i no fer-me mal i si puc fer podi, millor, l’any passat va haver-hi una pujada que vam estar una hora», recordava.

Per un altre costat va recordar que l’objectiu serà «preparar-me el Dakar el millor possible». «Anar allà ens ha proporcionat molta informació que utilitzarem durant la resta de l’any, farem entrenaments específics, amb tota la informació: el terreny és molt de Marroc, molt pedregós. En canvi la segona setmana va tenir pistes molt ràpides i, és clar, hi haurà informació que no sabem, però ens esperàvem moltes dunes i deserts i no ha sigut tan així. Per tant, farem alguna carrera al Marroc i entrenaments específics», concloïa la pilot. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT