PUBLICITAT

El logotip dels Jocs del 2021 simbolitza un peveter

Mariscal formarà part del jurat que escollirà la mascota de l’esdeveniment

Per Miquel López-Egea

Els organitzadors dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021.
Els organitzadors dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021. | SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Esport, i el president del Comitè Olímpic d’Andorra, Jaume Martí, van donar ahir el tret de sortida als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021 amb la presentació del seu logotip.

El seu creador, Toni Colom, d’Aymara, va explicar que «la idea inicial de la que vam partir per crear-lo era la de dissenyar un signe d’unió, de suma representant un moviment col·lectiu que unís i mobilitzes a tots els andorrans». «El nostre símbol és dinàmic, icònic, estètic i simbòlic. Transmet un missatge positiu d’obertura, celebració al qual li hem aportat modernitat: el peveter», aclaria. A més, en el logotip hi ha vuit línies, és a dir una per parròquia més una altra que simbolitza «l’acollida» d’Andorra.
En aquest sentit, Espot va comentar que seran uns Jocs sostenibles i inclusius i va remarcar que «volem fer-ho encara millor que en les altres dues passades edicions», a més de ser «un esdeveniment de cohesió en l’àmbit nacional». «S’han de fer amb la nostra gent i per aquest motiu, el voluntariat serà imprescindible», va afegir.

Així mateix, la jornada d’ahir va servir per donar el tret de sortida al plec de bases pel concurs de disseny de la mascota, que escollirà un jurat. Així, destaca el fet que el dissenyador Javier Mariscal formarà part d’aquest. Per un altre costat, el nom de la mascota serà escollit per tots els alumnes de les escoles andorranes.

Respecte a les novetats, no es va donar a conèixer cap aspecte rellevant però Espot es va comprometre «a fer el que correspongui» per tenir totes les instal·lacions per poder acollir els Jocs, encara que «s’ha de tenir prudència i cautela» i va assegurar que «tothom pot estar tranquil». A més va confirmar la notícia que ja va avançar EL PERIÒDIC: el tartan del Comunal no es farà de nou, sinó que es reformarà.

A més, Martí va reiterar que es necessitaran uns 600 voluntaris i que el lloc de la cerimònia d’obertura es decidirà en els pròxims mesos. «Tindrem una participació pletòrica. Si falta algun equip per celebrar alguna disciplina, nosaltres l’afegirem», assegurava.

PUBLICITAT
PUBLICITAT