PUBLICITAT

La Massana

Andorra apunta a convertir-se en seu dels Mundials l’any vinent

Amb el balanç positiu de la Comapedrosa, l’ISMF convida a la FAM a organitzar la competició

Per El Periòdic

La Comapedrosa, ahir.
La Comapedrosa, ahir. | Vallnord-Pal Arinsal

Després de l’èxit de la Comapedrosa Andorra, prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, va donar a conèixer que «de part de la ISMF hem tingut moltes felicitacions per com ha sortit la prova, fet que s’ha vist demostrat per la seva insistència perquè mirem d’organitzar uns Mundials per a l’any que ve». «Ens han dit que l’hem d’organitzar i que l’any vinent seria perfecte, tenim una demanda i una pressió a les espatlles», reiterava i explicava que «les dates serien a partir de mitjans de febrer». «S’ha de veure amb l’estació, però primer hem de tancar el pressupost, encara que probablement doblarem el que és una Copa del Món de dos dies. Estem parlant d’una setmana o deu dies de competició. El dispositiu és molt més complex», aclaria i recordava que la decisió s’ha de prendre a mitjans de març perquè «s’ha de decidir a la pròxima assemblea. Està a les nostres mans encara que no tenim molt de temps per treballar-ho però hi posarem tots els esforços».

En aquest aspecte, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va comentar que «no sé si els farem, però faré el màxim i concentraré tots els esforços perquè realment pugui ser així». «Ho hem d’acabar de decidir. Hi ha un tema de logística i allotjament», remarcava. 

Per un altre costat, realitzar els Mundials significaria implicar altres zones de l’estació, com per exemple Pal-Arinsal, a més del Comapedrosa. 

Balanç positiu

L’organització va manifestar ahir la seva satisfacció per l’èxit que ha tingut la competició. El mànager general de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), Roberto Cavallo, va fer un balanç molt positiu d’una edició que «deixa un itinerari més espectacular i una organització molt bona». A més, va fer menció especial a la logística de l’esdeveniment i va expressar la seva confiança amb Andorra com a seu de la Copa del Món: «Sempre ens dona garanties. Hem fet una bona competició i com a representant de la federació, estic content».

Esteve també va voler destacar la bona organització de l’esdevenimnent, explicant que malgrat que l’exigència de l’ISMF és màxima, «la Comapedrosa Andorra ha complert amb el que es demana des de la federació». Quant als objectius marcats en l’àmbit de la sostenibilitat, el president de la FAM va remarcar que «el 80% dels equips han portat a terme accions per compensar les seves emissions».

Per la seva banda, el director tècnic de cursa, Carlo Ferrari, va destacar el seu «orgull per organitzar la Copa del Món i tenir els millors esportistes del món al país». En referència a la Vertical Race, va assegurar que «per a molts, és la millor prova vertical de la Copa del Món». «No hem pogut fer el cim del Comapedrosa però la nevada ha estat perfecte amb una qualitat de neu molt bona, hem fet un alternatiu amb qualitat», destacava quant a la prova individual disputada dissabte.

De la mateixa manera, Josep Marticella, va revelar el desig que la prova individual de l’edició 2021 pugui assolir el cim del Comapedrosa, però que això «dependrà de les condicions». També va donar a conèixer que més de 13.000 esquiadors i més de 2.000 randonaires (durant els dos dies) van estar per les pistes de Vallnord-Pal Arinsal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT