PUBLICITAT

Encamp

L’FC Andorra s’estavella contra el mur grana i torna a ensopegar a casa

El conjunt de Gabri suma el seu tercer partit consecutiu, i segon com a local, sense marcar gol

Per Albert Ortega

L’FC Andorra i el Nàstic de Tarragona al Prada de Moles.
L’FC Andorra i el Nàstic de Tarragona al Prada de Moles. | @fcandorra

L’FC Andorra va sortir a la gespa del Prada de Moles amb l’objectiu de tornar a trobar-se amb la victòria al seu feu després d’una setmana marcada per les nevades. Així, amb la suplència de Musa i les baixes per lesió d’Ernest Forgas i Carlos Martínez, els gols, la gran assignatura pendent dels tricolors, dependrien de Víctor Casadesús i Iker Goujón, i el dribbling, de Moha o d’un heroi inesperat que mai va arribar a comparèixer.

Així, el conjunt de Gabri García va saltar amb un 3-4-3 d’inici en fase ofensiva i un 5-3-2 en fase defensiva on Rai Marchán modificava la seva posició segons les diferents fases del joc. El conjunt visitant, el Gimnàstic de Tarragona de Toni Seligrat, no va dubtar en  fer un pas enrere des del principi per tractar de consolidar la seva fortalesa defensiva i no cedir espais entre línies. D’aquesta manera, l’Andorra va ser incapaç de trobar forats entre el solidari sistema defensiu grana durant els primers 30 minuts, fins que un tímid xut del davanter visitant, Pedro Martín, va desvetllar als locals.

Aleshores, la circulació de pilota local va deixar de ser monòtona, previsible i lenta per passar a pujar la velocitat gràcies a la capacitat de Rai Marchán i la seva intel·ligència posicional per trobar als interiors tricolors, Riverola i Bover.

A partir d’aquí, pluja d’ocasions pels del Principat fins a arribar al descans, però totes amb un desenllaç comú: la falta de contundència a l’àrea contrària. Primer Feher amb una centrada des del costat dret que Juan Rodríguez va estar a punt d’empentar al fons de la seva pròpia xarxa, després Bover amb l’ocasió més clara del partit arran del refús de Bernabé al potent xut de Riverola des del costat esquerre i per últim, una gran jugada col·lectiva on Moha va enviar la pilota per sobre del travesser. Casualitats del futbol, el millor moment dels locals va coincidir amb l’oportunitat de gol més clara pels tarragonins, la vaselina de Pol Ballesteros després d’una greu errada de Ratti en tractar de desempallegar-se de l’esfèric. 

A la represa, una repetició del primer temps. Un impotent Andorra va generar les ocasions necessàries per sumar els tres punts, però la falta de gol va condemnar l’equip. Dues ocasions clares generades per Bover i Riverola i fallades per Iker Goujón (50’ i 61’) i una pilota al pal per part d’Adrià Vilanova al 72’ després d’un servei de cantonada. A 15 minuts del final, Gabri García va tractar d’emportar-se la victòria al donar entrada a Musa per Moha, Fede Bessone per Adrià i Ludo per Goujón, però els tricolors van ser incapaços de tombar el sistema defensiu d’un rival tant conformista com pragmàtic en els seus plantejaments.  Els de Seligrat van venir a no perdre i ho van aconseguir. 

Gabri García: «Ens falta gol, per això hem fitxat»

Gabri García va explicar ahir que «evidentment falta gol i hem de millorar en aquest sentit, per això hem fitxat a jugadors com Carlos Martínez». Sobre la falta de clarividència de cara a porteria, el tècnic tricolor va afirmar que «hem de continuar amb això, seguir insistint. El gol és un tema que va per moments i ara mateix no estem en un de bo de cara a porta». Per tant,  l’entrenador va destacar que «hem d’esperar que arribi una dinàmica bona de nou».

PUBLICITAT
PUBLICITAT