El MoraBanc Andorra asfixia al Baskònia i agafa aire a Vitòria

Els del Principat assalten el Fernando Buesa Arena

Per Miquel López-Egea

Dejan Todorovic durant el partit contra el Baskònia, ahir.
Dejan Todorovic durant el partit contra el Baskònia, ahir. | acb Photo / A. Bouzo

El MoraBanc Andorra va tornar a oferir ahir la seva millor versió i es va imposar al Kirolbet Baskònia al Fernando Buesa Arena per 73 a 77 després d’aconseguir fer un gran últim quart i de saber sobreposar-se al fantasma dels darrers partits.

L’enfrontament ja va començar de la millor manera per al conjunt del Principat i van aconseguir un 5 a 10 en els primers cinc minuts, encara que els tirs lliures seguien sense entrar, una dinàmica que l’equip arrossega des de fa unes quantes jornades d’ACB i d’EuroCup. Malgrat això, amb confiança, els del Principat van dominar el duel des del principi i tot i que els rivals retallaven distàncies i igualaven el matx, fent un pas en defensa, fent patir als andorrans en defensa, els del Principat no defallien i no es deixaven sorprendre de manera que tot i patir algunes ratxes dolentes, amb actitud i ritme van aconseguir acabar el primer quart amb un empat a 17 en el marcador davant d’un rival molt fort.

En el segon quart, els locals van intentar marxar i van sorprendre els tricolor, que es van veure amb problemes a l’inici d’aquest primer temps, no obstant això, sorprenent la contra, millorant en el rebot i sent capaços de fer una bona reacció a un parcial de 7 a 0, van saber respondre i reaccionar, anteposant-se als problemes per imposar el seu ritme, de manera que cada vegada que els de Dusko Ivanovic marxaven, els andorrans, amb calma, responien i poc abans del descans era Clevin Hannah qui, autoritari, clavava set punts consecutius als vitorians, de manera que al descans, el resultat era de 33 a 37.

A la represa, el Baskònia va recuperar les bones sensacions però tot i un inici fluix dels d’Ibon Navarro, aquests es van saber imposar al patiment i col·laborant entre tots els jugadors, van saber marxar en el marcador, aprofitant les petites errades dels locals per anotar fàcil. En aquest sentit, els vitorians es mostraven destrossats a la pista, sense mostrar ambició ofensiva, fet que permetia als andorrans ser optimistes. Malgrat això, el rival era molt potent i de fet, encara que no es trobaven al 100%, treballaven per aprofitar les petites baixades d’energia dels andorrans.

Quan faltaven deu minuts per al final del partit el resultat era de 51 a 52, després d’uns darrers instants complicats.

Malgrat això, en aquest últim quart el MoraBanc va fer un gran pas endavant i va voler-se menjar el Baskònia, mostrant brillant en tots els sentits, mostrant-se prudent, jugant amb molta concentració. D’aquesta manera, creixent, sortint al contraatac i mantenir el cap fred davant d’una possible retallada, els andorrans van mantenir la confiança i al final es van emportar el duel, asfixiant al Baskònia.

Ibon Navarro: «Ha estat una victòria d’equip»

Ibon Navarro va explicar ahir que «hem arribat al darrer quart frescs i hem pogut córrer». «Era el pla de partit, volíem tenir el ritme molt alt i que el Baskònia no arribés fresc», revelava i remarcava que «estem molt contents», tot i que assegurava que el tema del rebot, «no és nou, sobretot sense Diagne ni Llovet». «L’energia ha estat molt alta tot i no estar ells, ha estat una victòria molt d’equip, ja que hi ha hagut moments per diferents jugadors i hem estat sòlids», destacava. «La lliga està molt igualada amb les diferències mínimes que hi ha. No ens hem de relaxar», concloïa.