PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laura Mas aposta per reduir les obres del Museu de l’Automòbil

La cònsol major comparteix la proposta de DA, Liberals i CC de retallar el pressupost

Per Elisabet Cortiles

L'actual Museu de l'Automòbil.
L'actual Museu de l'Automòbil. | MARICEL BLANCH

El futur Museu de l’Automòbil havia de ser, segons el Govern i el Comú d’Encamp, l’espai cultural més modern del país. Al 2018, el projecte es presentava com una eina indispensable per «convertir la cultura en un valor compartit per tothom i integrat a tots els àmbits de la vida», com deia la consellera general de DA, Maria Martisella. Però malgrat les bones intencions, la possibilitat de fer del nou museu encampadà un centre de referència automobilístic comença a circular a mig gas.
 

El Comú d’Encamp s’estalviaria una part de la inversió que hauria de fer per a la construcció del nou espai cultural

Després que la setmana passada, els tres grups que donen suport a l’Executiu proposessin retirar quatre milions d’euros del pla inicial, (previst en 14,2 milions), per destinar-los a la construcció de pisos socials, arribava el torn de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, qui donava suport a la iniciativa. Segons va poder saber EL PERIÒDIC, Mas compartiria la idea de reduir el pressupost del projecte original ja que el trobaria «excessiu».

Tal com va indiciar el comú d’Encamp a aquest diari, «una part de les obres les hauria d’assumir la casa comuna, així que ja ens sembla bé que els diners que hi volen destinar es redueixin perquè el que hauríem seria inferior al que es va marcar inicialment».
Mas es reunirà els pròxims dies amb el ministre d’Ordenament  Territorial, Jordi Torres, per abordar la qüestió i definir el nou plantejament del projecte original, que inevitablement patiria modificacions.

Tecnologia i sales temàtiques /
El nou museu de l’automòbil, que s’ubicarà a la plaça del comú encampadà, tindria més de 1.900 metres quadrats. La integració de la tecnologia en el pla museogràfic i la creació d’espais per a exposicions temàtiques al voltant dels vehicles serien dos dels principals trets que marcarien la diferència respecte de l’equipament actual. Hi hauria una exposició permanent i d’altres de temporals tematitzades al voltant del món del transport i la identitat del país al voltant de l’evolució del transport. Actualment el museu és de 1.200 vehicles però que ara només es poden exposar 82 cotxes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT