PUBLICITAT

La Massana

L’Andorra Comapedrosa dona el tret de sortida a Arinsal

La cursa individual se celebra avui a partir de les 10.00 hores i compta amb 109 participants

Per Albert Ortega

Les participants de l’Andorra Comapedrosa recullen els dorsals durant la inauguració de la competició, ahir.
Les participants de l’Andorra Comapedrosa recullen els dorsals durant la inauguració de la competició, ahir. | Vallnord-Pal Arinsal

La Copa del Món d’esquí de muntanya desembarca avui a Andorra de la mà de la Comapedrosa per disputar dues proves, la cursa individual i la vertical que acolliran més de 100 participants de 12 països diferents al Principat. D’aquesta manera, ahir els organitzadors van presentar aquesta nova edició amb la gran novetat de la disputa d’ambues proves al sector d’Arinsal de Vallnord-Arinsal per primera vegada. Així, ahir en la cerimònia inaugural al telecabina d’Arinsal es va rebre al públic que hi va assistir amb una xocolatada calenta per impregnar el poble massanenc de l’ambient de la Copa del Món.

 
D’altra banda, avui la cursa individual obrirà la Copa del Món a Andorra amb els 109 participants que durant la tarda d’ahir van aprofitar per fer els primers entrenaments de presa de contacte sobre el terreny per familiaritzar-se amb una superfície que hauran de dominar si volen convertir-se en campions al Principat. No obstant això, el recorregut original es va veure modificat durant els últims dies a causa de les inclemències meteorològiques, el que va obligar als organitzadors de la cursa a adaptar l’itinerari inicial.


Per aquest motiu, el cim del Comapedrosa no es podrà coronar com es tenia previst, sinó que els competidors s’hauran de conformar amb assolir a la cursa individual el Pic Negre passant pel Pic de la Capa a partir de les 10.00 hores d’avui. En canvi, demà serà el torn de la ‘Vertical Race’, que s’encarregarà de tancar l’etapa andorrana de la Copa del Món en una prova que comptarà amb 121 participants i que, a diferència de la primera, no ha vist el seu recorregut alterat en els últims dies.

Representació tricolor/ La competició internacional gaudirà d’una nodrida representació andorrana, ja que tots els membres que conformen l’equip nacional disputaran la cursa. Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín, David Pérez, Sergi Casabella i Carles Serra participaran en categoria sènior, mentre que Andrea Sinfreu i Marcel Prat en júnior. Adrià Bartumeu i Euan Prieto només ho faran a la cursa vertical.
Per últim, els organitzadors van informar en la presentació de la Copa del Món que en aquesta edició s’han establert diferents col·laboracions per tal de reduir al màxim la petjada ecològica de la competició i augmentar la sostenibilitat de l’esdeveniment durant els dies de competició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT