PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc buscarà una victòria de prestigi per capgirar la dinàmica

Els del Principat visiten al Kirolbet Baskònia al Buesa Arena en la dinovena jornada de la competició

Per Albert Ortega

Clevin Hannah.
Clevin Hannah. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc Andorra visita demà a les 12.30 hores la pista d’un renovat Baskònia amb la intenció de capgirar l’actual dinàmica negativa després de sumar la tercera derrota en el Top 16 de l’EuroCup i acumular, així, quatre derrotes en els últims cinc partits entre totes les competicions.
En aquest sentit, l’equip d’Ibon Navarro s’enfrontarà a un rival, el de Dusko Ivanovic, amb l’autoestima pels núvols gràcies a les dues victòries consecutives enfront del campió de la Lliga Endesa, el Reial Madrid, i al Khimki rus a l’Eurolliga. Per tant, a la dinovena jornada es presenta un xoc entre dos equips en moments oposats.
D’aquesta manera, l’ala-pivot tricolor, Tyson Pérez, va comparèixer en roda de premsa per respondre sobre l’estat actual de l’equip i per fer balanç dels últims partits. Així, el jugador espanyol va declarar que «estem una mica tocats després de les darreres derrotes, però ja estem concentrats en el pròxim partit. És un rival d’Eurolliga molt complicat i a més a la seva pista».

L’últim quart/ Al ser preguntat sobre la dinàmica negativa i els problemes que té l’equip per tancar els partits a l’últim quart, Pérez va afirmar que «el que ens passa és tot mental. Arribem al final pensant en els últims partits, però hem treballat per solucionar-ho».
En canvi, l’entrenador adjunt tricolor, Paco Vázquez, va afirmar que «si analitzes el partit, l’única cosa que va passar és que vam perdre, perquè van fer un molt bon partit contra un gran equip. Contra Unicaja vam dominar».

A més, sobre la falta d’encert en els últims minuts, Vázquez va respondre que «estaria bé arribar al final dels partits sense marcadors tan ajustats, però una vegada allà crec que no tenim pressió. De fet, no crec que hàgim tingut molts partits així. A vegades, el que passa també és que els partits es decideixen abans dels últims minuts i s és al contrari, has de tenir l’encert i la fortuna per jugar-te bé les teves ocasions de guanyar el xoc».

El rival/ D’altra banda, tant Pérez com Vázquez van elogiar el seu rival de demà i van demostrar ser conscients de la dificultat de vèncer en una pista com la del Fernando Buesa Arena. Així, Vázquez va afirmar que «el Baskònia és un equip molt físic, molt potent en el rebot. El dia del Khimki van agafar 15 rebots ofensius, el que et dona una idea del potencial de jugadors com Fall, Diop, Shengelia o Polonara a la pintura. Hem d’intentar disminuir el nombre de rebots ofensius del rival». A més, Vázquez va destacar la importància de la baixa de Moussa Diagne en el joc interior. 

En aquesta línia, el tècnic adjunt va posar èmfasi en el fet que l’equip basc és un «conjunt d’Eurolliga molt complet i poderós encara que hagin patit una crisi» i va destinar paraules d’admiració a jugadors com  Shavon Shields, Tornike Shengelia o Pierrià Henry. Per la seva part, l’ala-pivot del MoraBanc Andorra va apuntar que «són un rival complicat i a més a casa seva, segurament no és el millor moment d’anar a la seva pista».

A més, sobre les opcions de victòria, Pérez va respondre que «ells han canviat el xip amb l’arribada del nou entrenador i són molt millor equip que abans, però crec que si sortim concentrats a fer el nostre joc, això ens portarà a ser sòlids, defensar bé, córrer i tenir oportunitats de vèncer».

Moussa Diagne/ Pel que fa a un dels homes claus pels d’Ibon Navarro, el club tricolor va confirmar que l’equip viatjarà avui a Vitòria amb l’única baixa de Moussa Diagne, que continua entrenant en solitari sense data de tornada. Sobre el pivot, Vázquez va contestar que «estem veient coses molt positives durant la seva recuperació i ja està entrenant pel seu compte. La realitat és que el veus treballar i està molt bé, estem contents perquè l’arribada està molt a prop».

Per últim, l’integrant del cos tècnic va detallar que «fa dos mesos de la seva baixa, no ens ve d’una setmana perquè es recuperi totalment al 100% i s’incorpori a l’equip». En canvi, els visitants no podran comptar amb un dels seus homes claus, Pierriá Henry, qui haurà d’operar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT