PUBLICITAT

Canillo

El Comú de Canillo rebutja invertir en el túnel d’Envalira

El cònsol major descarta entrar en l’accionariat pel poc pes de decisió que tindrien

Per Elisabet Cortiles

El cònsol major, Francesc Camp, explica als mitjans els motius pels quals van rebutjar l'oferta.
El cònsol major, Francesc Camp, explica als mitjans els motius pels quals van rebutjar l'oferta. | E.C.

El Comú de Canillo no participarà en la gestió del túnel d’Envalira. El cònsol major, Francesc Camp, va detallar ahir els motius pels quals havien decidit rebutjar l’oferta de la nova empresa gestora d’entrar en l’accionariat. Així, Camp va revelar que després de setmanes estudiant la proposta, l’havien desestimat «pel poc poder de decisió que tindríem dins la societat gestora que es crearia. Al final és un túnel amb dos peatges, l’important és que passin cotxes i que la infraestructura estigui al dia, així que poques propostes haguéssim pogut fer».

A més, el cònsol major va explicar que l’aportació de 3,5 milions d’euros que havien de fer (el que suposava tenir el 20% de l’accionariat), implicaria l’increment del deute del comú respecte el límit d’endeutament que marca la Llei de Finances comunals. En aquest sentit, va recordar que la tresoreria del comú d’aquest mandat ja està compromesa amb la construcció dels ponts tibetans i el pàrquing de Ransol.

La possibilitat de ser accionista de la infraestructura havia provocat certa tensió amb el Comú d’Encamp

A banda d’això, Camp també va confessar que, segons el projecte, «el rendiment seria a llarg termini, hauríem d’esperar 26 anys per començar a tenir beneficis» i va afegir que «després de copsar els neguits de la gent, creiem que no només hem de pensar en el benefici econòmic sinó en el que hagués aportat als canillencs aquesta inversió». 

Camp va afirmar que la proposta, que venia de l’anterior comú, va ser analitzada a nivell legal i econòmic i els havia dut bona part del temps d’aquests primers mesos de govern. «Legalment és 100% viable i som conscients que el túnel d’Envalia és una infraestructura clau per a la parròquia de Canillo», admetia el cònsol. 

Altres prioritats /
El cònsol major també va afirmar que, abans de fer pública la decisió havia parlat amb la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, per comunicar-li que rebutjàvem l’oferta d’entrar a l’accionariat. Segons Camp, «hi havia una mica de tensió amb el comú encampadà per la possibilitat que en un futur traguéssim els peatges del túnel d’Envalira i els visitants deixessin d’entrar pel Pas de la Casa» i ampliava dient que amb la negativa anunciada davant la premsa, «resolien el problema».

Per últim, el cònsol va expressar la seva voluntat de posar-se amb la negociació del contracte del Palau de Gel ara que han resolt l’oferta del túnel d’Envalira. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT