PUBLICITAT

CR qüestiona el funcionament del sistema sanitari

  • Els reformistes volen saber el posicionament respecte a la independència de Kosovo
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els consellers reformistes al Consell General. Foto: TONY LARA

El grup parlamentari reformista va entrar ahir a Sindicatura cinc preguntes per ser respostes durant la propera sessió de control al Govern, prevista per al 9 de desembre. Tres de les cinc preguntes fan referència al funcionament del sistema sanitari, mentre que les altres dues fan referència al reconeixement de Kosovo com a estat independent i al compliment de la Llei de Protecció del consumidor.

Per una banda, la consellera general Montserrat Gil preguntarà al Govern per la reestructuració del Servei d'Atenció Primària. Gil va exposar que segons es desprèn de les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació, s'estant produint destitucions de diferents responsables d'aquest servei que indiquen «un canvi d'orientació en dit servei», va manifestar la consellera. Els reformistes van assenyalar que no comparteixen aquestes decisions i per aquest motiu demanaran quin és el nou projecte d'Atenció Primària que es vol desenvolupar.

La mateixa Gil serà l'encarregada de qüestionar al Govern quin és el grau d'acompliment del Pla estratègic del Sistema Andorrà d'Atenció Sanitària, una de les cinc línies estratègiques anunciades dins del Pla Estratègic de Salut i, en aquest sentit, va recordar que el pla «s'hauria d'haver assolit durant el període 2009-2011». Finalment, i continuant amb la temàtica sanitària, la consellera Olga Adellach preguntarà al Govern quins són els objectius de la Taula permanent per a la sostenibilitat del sistema sanitari i la protecció social, endegada divendres passat.

la independència de kosovo / D'altra banda, els reformistes també volen saber quin és el posicionament del Govern respecte al reconeixement de la independència de Kosovo. En aquest sentit, el conseller Ladislau Baró va exposar que el cap de Govern va expressar la seva intenció de reconèixer la independència d'aquest país durant la seva presència a l'Assemblea General de les Nacions Unides, tot i que dies més tard el ministre d'Afers Exteriors va assegurar que el Govern encara no havia adoptat una posició oficial respecte a aquest tema.

protecció del consumidor /Finalment, els reformistes, de la mà del conseller general Amadeu Rossell, també volen saber quins mecanismes utilitzarà el Govern per fer complir l'article 6 de la Llei de protecció al consumidor de l'any 1985, especialment en el que fa referència a bars i restaurants. Aquest article exposa que els productes i serveis a l'abast del consumidor han d'oferir informació suficient i certa sobre els seves característiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT