PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lona de plàstic per protegir Sant Vicenç d’Enclar

Patrimoni pren mesures per garantir la seguretat de l’edifici i les persones

Per El Periòdic

Tècnics posant la protecció a l’església.
Tècnics posant la protecció a l’església. | SFGA

Les tasques de seguretat i rehabilitació del campanar de Sant Vicenç d’Enclar i la seva estructura s’està realitzant per part del departament de Patrimoni Cultural, que van portar a terme els últims dies diversos treballs de control i seguretat, tal com ja va anunciar la ministre de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Els treballs, que s’han impulsat de manera conjunta entre tècnics del departament i una empresa externa, serveixen per actuar en tres línies bàsiques. Per una banda, es van apuntalar i estabilitzar la nau de l’església, es va tancar l’accés a l’interior de la capella i es va ubicar una tela de plàstic per protegir el conjunt arquitectònic de les inclemències meteorològiques. Totes aquestes tasques es van dur a terme per garantir la seguretat de la ciutadania així com de la mateixa església.

Els treballs, que es van realitzar durant tot el dia de dilluns, també van permetre cobrir les pedres caigudes per tal d’evitar que es degradin. A més, es va ubicar un nou perímetre de protecció amb tanques i cartells demanant la màxima col·laboració de la ciutadania, perquè no es produeixin danys personals entre aquells que s’acostin al conjunt arquitectònic. Aquestes tasques formen part de la primera fase de la rehabilitació del campanar, que va caure el passat 20 de desembre després d’una jornada marcada per una tempesta en forma de forta pluja i ratxes de vent importants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT