PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern es mostra favorable a implantar el vot electrònic

L’Executiu emet un criteri positiu a la llei de transparència

Per Enric Revuelta

El Govern és partidari d’habilitar el vot electrònic per fomentar la participació ciutadana i per combatre l’elevada abstenció dels últims comicis. En el criteri relatiu a la Proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació pública, que entre altres mesures preveu que totes les persones amb obligacions públiques hagin de presentar una declaració patrimonial per accedir a la seva ocupació, l’Executiu afirma que veu amb bons ulls «trobar una fórmula per implantar el vot electrònic, ja que seria una bona eina d’aproximació i que facilitaria la participació ciutadana». En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, ja va deixar recentment la porta oberta a habilitar en un futur un mecanisme de votació en línia.

El Govern també proposa canvis a la llei que actualment es troba a tràmit al Consell General. En el seu informe estableix el reconeixement el dret de tots els ciutadans, tant de nacionals andorrans com de residents, a la participació ciutadana. Tot i això, el text no fa cap referència sobre en quins processos es dotaria de veu i vot els ciutadans, tot i que això quedaria regulat a través d’un reglament en què es determinarien les formes de participació, com ara  les iniciatives ciutadanes, els processos participatius, els òrgans i els canals de participació. Amb tot, segons els plantejaments proposats fins ara de la coalició de Govern, es dona gairebé per descartat que es puguin fer esments als de drets de sufragi per part dels residents a les eleccions comunals, com proposa el PS.

Pel que fa a altres capítols del text, el Govern també emet el seu criteri sobre la informació d’estat reservada. En aquest sentit, l’Executiu comenta que caldria especificar i concretar les mesures i prevencions de protecció i emplaça a considerar la idoneïtat d’establir un registre de consultes.

El PS es reuneix amb la FAAD per facilitar l’accés al sufragi

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, i la Consellera Socialdemòcrata, Judith Salazar, es van reunir ahir amb la FAAD per tractar les millores a fer en el sistema electoral andorrà i escoltar les demandes i els suggeriments dels diferents col·lectius. El PS afirma que pel que fa a la modificació de la llei electoral, vol facilitar el vot a les persones amb diversitat funcional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT