PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La plantilla del MoraBanc encara té esperances per assolir el Top16

Els jugadors no abaixen els braços i esperen classificar-se

Per El Periòdic

Clevin Hannah, en el duel contra l’Unicaja.
Clevin Hannah, en el duel contra l’Unicaja. | MARTÍN IMATGE / BCA

Amb tres derrotes al Top16 de l’EuroCup, les opcions del MoraBanc Andorra de classificar-se per als quarts de final de la competició són molt difícils i no depenen d’ells mateixos. A més, els resultats –tres victòries obligades– s’haurien de combinar amb altres resultats de la fase i amb els averages. Per tant, després de perdre contra l’Unicaja per 88 a 92, la situació és complicada perquè tenen un peu i mig fora de la competició, ocupant la darrera posició del grup H. Però matemàticament, encara es pot reeditar la gesta del curs passat, però el primer pas implica vèncer als malaguenys al Martín Carpena en la pròxima jornada.

En aquest sentit, Nacho Llovet va comentar que «s’ha complicat però no estem fora, amb un 3-3 tenim opcions però se’ns han acabat els match balls, si volem tenir possibilitats hem de guanyar la resta de partits». En aquesta línia, va voler recordar que contra l’Unicaja es va competir «fins al darrer segon i opció» i que, per tant «no cal donar-li més voltes, hem de seguir amb ànims». Però s’han de fer alguns deures com per exemple, els tirs lliures: «Són un aspecte important però és un tema mental, ens hem de treure el fantasma i anar amb seguretat». També va considerar haver defensat bé durant l’enfrontament però va destacar el fet de «fallar tirs oberts i lliures». «L’aspecte positiu és que l’equip no s’ha rendit i ha lluitat fins al final, ens hem de quedar amb això i seguir així, si ho fem, guanyarem molts partits», remarcava.

També va comentar que «quan s’arriba a un final de partit ajustat, és una moneda a l’aire» i que «potser quan falles, et pesa una mica, però hem de seguir amb confiança i fer el nostre joc». «No ens hem d’oblidar que hem jugat amb un equip amb tres o quatre vegades el nostre pressupost i que volen guanyar l’EuroCup. Però no estem satisfets», sentenciava.
Respecte a l’aspecte mental, va assegurar que «l’equip no és una muntanya russa emocional» sinó que «estem en la línia, intensos i fent bona feina». «No hi ha cap baixada», insistia. Precisament, Dejan Todorovic va comentar que «aquesta derrota no és un cop moral perquè som conscients que el Top16 és una competició forta» i, en la mateixa línia que Llovet, recordava que l’Unicaja «té un nivell i un pressupost d’Eurolliga». «Hem de fer el nostre joc i lluitar fins al final», afirmava.

A més, va recordar que «està clar que l’encert al final no era el mateix, hem fallat en tirs oberts i a diferència de nosaltres, el seu pitjor tirador ha anotat dos triples». «No crec que hagi faltat energia en el darrer quart, ha estat la falta d’encert. Hem fallat molts tirs lliures i però també triples oberts», explicava.
«Matemàticament no estem fora, lluitarem fins al final però ara mateix l’objectiu és pensar en el duel contra el Baskònia que serà important», puntualitzava i reiterava que «queden tres partits i volem intentar classificar-nos ambt tres victòries però és complicat». En aquesta línia també es va manifestar Bandja Sy: «Està clar que el Top16 està complicat però mentre hi hagin partits per jugar seguirem lluitant».

El mateix tècnic de l’Unicaja, Luis Casimiro, va deixar clar que el MoraBanc no està ni molt menys descartat per disputar el Top8. «En aquest grup hi ha molta igualat i, de fet, hauria estat molt millor el darrer triple de Clevin Hannah perquè mai se sap. El MoraBanc no està ni molt menys descartat encara que està lluny. El curs passat van fer molt bona feina i pensant en nosaltres és una victòria important, treure un triomf fora de casa si el fas valer a guanyant a casa, és important. S’ha d’esperar», assegurava.

PUBLICITAT
PUBLICITAT