PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern completa el nou consell d’administració de la CASS

Jordi Cinca, Albert Font i Susanna Arasanz són els representats escollits per a l’òrgan de la parapública

Per Elisabet Cortiles

Jordi Cinca, que sona per a presidir el consell de la CASS, en una imatge de la sessió ordinària del consell general del 2018.
Jordi Cinca, que sona per a presidir el consell de la CASS, en una imatge de la sessió ordinària del consell general del 2018. | MARICEL BLANCH

Feia mesos que s’especulava quins serien els membres proposats pel Govern per formar part del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social ( CASS), i finalment ahir, el ministre portaveu, Eric Jover, els va revelar. Jordi Cinca, exministre de Finances, Albert Font, excònsol d’Andorra la Vella, i Susanna Arasanz, també exministra de Finances, seran els representants de l’Executiu a l’òrgan de la parapública.

Tots tres substituiran Josep Delgado, Vladimir Fernàndez i Joan Miquel Rascagneres. Jover va mostrar el seu convenciment perquè «les persones que hem agafat continuaran amb la bona tasca feta en un moment molt important per la CASS», ja que, a partir d’ara, els nous membres hauran de treballar conjuntament amb el Govern i el Consell General per intentar consensuar un pacte d’Estat sobre les jubilacions. La quarta representant del Govern, Carla Guerrero, es manté en el càrrec perquè encara no ha exhaurit el seu període. 

Elecció de president /
El nous membres tindran plenes facultats pròpies d’aquest càrrec amb efecte a partir del dia 30 de gener del 2020, quan es faci la primera reunió del nou consell d’administració. Serà aleshores quan es voti l’elecció del nou president de l’òrgan de la parapública. El nom que més sona és el de Jordi Cinca, qui durant els darrers anys i com a ministre de Finances va participar molt activament en treballs sobre la CASS.
 

La setmana vinent escolliran el nou president del consell i del de la comissió del fons de reserva de la jubilació

L’altre possible candidat és Albert Font, amb un perfil més sanitari que econòmic. Preguntat sobre la predilecció que tindria el Govern en l’ocupació el càrrec, Jover va manifestar que «l’Executiu no es pronunciarà al respecte ja que són els vocals els que faran la tria». Durant la primera reunió del nou consell també es definirà qui presidirà la comissió gestora del fons de reserva de la jubilació.

Tarifes ITV /
Les tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) seran un 1% més cares. L’augment, aprovat ahir a proposta del ministre d’economia, Jordi Gallardo, representa la variació de l’IPC de l’any passat. Els preus per al 2020 són els de base ja vigents, incrementats pel valor de l’Índex de Preus de Consum. D’aquesta manera, una primera o segona inspecció periòdica passarà de costar 21,30 euros a 21.50 euros. A partir de la tercera inspecció, l’augment serà de 50.45 a 50.95 euros. 

Altres anuncis /
El Consell de Ministres també va aprovar la convocatòria del procés de selecció d’un nou notari mitjançant concurs d’oposició. El termini de presentació de candidatures finalitza el 15 de maig i les proves es duran a terme entre el desembre del 2020 i el gener del 2021. D’altra banda, Jover va informar de la convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà, que ha de permetre als alumnes obtenir el títol. Les proves es fan en dos períodes: el primer entre el març i l’abril i el segon entre el maig i el juny. 

Malgrat que ja s’havia fet públic, el ministre portaveu va explicar que Ferran Teixidó serà el nou director del Cos de Banders en substitució de Miquel Rossell. Teixidó va entrar a formar part del cos al 2000 i el 2012 va ser designat cap d’unitat. 
Jover va concloure la roda de premsa posterior al consell de ministres reiterant les tasques de seguretat que el departament de Patrimoni va dur a terme dilluns passat a l’església de Sant Vicenç d’Enclar. Es va apuntalar i estabilitzar la nau de l’església, es va tancar l’accés a l’interior de la capella i es va ubicar una tela de plàstic per protegir el conjunt arquitectònic de les inclemències meteorològiques. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT