PUBLICITAT

Andorra la Vella

El 28è Trofeu Borrufa comptarà amb un total de 38 equips de 26 països diferents

La competició inclourà una modalitat de ‘team event’ per primera vegada

Per Albert Ortega

Els representants del Trofeu Borrufa durant la presentació, ahir.
Els representants del Trofeu Borrufa durant la presentació, ahir. | FAE

El Trofeu Borrufa presentarà un total de 38 equips de 26 països diferents en la seva 28a edició, en el qual està previst que hi prenguin part fins a 250 persones entre corredors, entrenadors i membres de l’organització. Així, una de les proves més importants dins del món de l’esquí infantil i que forma part del calendari de la FIS, es disputarà entre el 27 i el 30 de gener a l’estació d’Ordino Arcalís, amb la gran novetat de la inclusió de la modalitat de team event a la pista de Canaro per primera vegada. Una disciplina que, en paraules del director d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, serà «molt dinàmica i entretinguda perquè és completa en menys de 30 segons».

La presentació va tenir lloc ahir a la sala d’actes de Crèdit Andorrà. Va comptar amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que va destacar que «Govern vol impulsar l’esport del país i amb aquesta iniciativa evidencia que Andorra és un país de turisme. Així que des de ben petits apostem perquè aquests valors de l’esport i la diversitat s’integrin conjuntament; volem defensar això». 

Els participants

D’altra banda, en referència als 26 països representats, els organitzadors van donar a conèixer que l’equip andorrà estarà format per dos equips, el primer amb un total de deu integrants i el segon, amb nou. En aquest sentit, el president de la Federació Andorrana Esquí (FAE), Josep Pintat, va detallar que «tenim moltes opcions de fer podi, perquè algun corredor ja ha tingut molt bons resultats fora d’Andorra, així que tot indica que ho podrien fer també aquí».

Pel que fa a la resta de participants, dels 26 estats representats al Trofeu Barrofa, els més nombrosos tornaran a ser França i Espanya, mentre que l’equip més llunyà serà el combinat de Nova Zelanda, que tornarà a repetir presència a la competició. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT