PUBLICITAT

La Massana

La Comapedrosa buscarà celebrar la millor prova de la Copa del Món

Els organitzadors confien a mantenir el recorregut original

Per Albert Ortega

Els organitzadors de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa Andorra durant la presentació, ahir.
Els organitzadors de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa Andorra durant la presentació, ahir. | Pal Arinsal

L’Andorra Comapedrosa es va marcar ahir l’objectiu de celebrar aquest pròxim cap de setmana «la millor prova que s’hagi organitzat en un calendari ISMF d’esquí de muntanya de Copa del Món», en paraules del president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, durant la presentació de l’esdeveniment. 

En aquesta línia, des de l’organització es mostren ambiciosos per aconseguir mantenir el recorregut original basat a conquerir el cim més alt d’Andorra, el Comapedrosa, malgrat l’amenaça per mal temps. De fet, el director de la cursa, Carlo Ferrari, va explicar que avui es reuniran per decidir si la totalitat del recorregut es farà al sector d’Arinsal o al coll de la Botella i demà establiran el traçat de manera definitiva després d’analitzar els canvis meteorològics. Segons va informar el mateix Ferrari, l’organització té present que «la llevantada no hauria de perjudicar la cursa i la previsió ens fa ser optimistes, però en el pitjor dels casos tenim un pla amb rutes alternatives». Sobre els recorreguts, Ferrari va assegurar que «són molt exigents, atractius, molt alpins i d’alta muntanya, tot un repte que és el que aprecien i volen els corredors». Així, aquesta edició de la Copa del Món comptarà amb la principal novetat de la unificació de totes dues proves, la cursa individual i la vertical, a Arinsal en lloc de celebrar un esdeveniment en aquesta estació i un altre a Ordino-Arcalís, com es feia en temporades anteriors.

D’altra banda, la competició gaudirà d’una nodrida representació tricolor, ja que tots els membres que conformen l’equip nacional disputaran la cursa. D’aquesta manera, Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín, David Pérez, Sergi Casabella i Carles Serra participaran en categoria sènior, i Andrea Sinfreu i Marcel Prat en júnior. En canvi, Adrià Bartumeu i Euan Prieto només ho faran a la cursa vertical.

 

Objectiu olímpic

Pel que fa als reptes de la FAM, Esteve va afirmar que «tots aquests esforços tenen una coherència, ja que actualment s’està fent un camí cap a l’olimpisme». Tot plegat, el dirigent va voler posar èmfasi en el creixement d’aquest esport i com «la nostra qualitat organitzativa ajudarà a assolir el repte olímpic perquè l’esquí de muntanya sigui present als Jocs Olímpics de Milà 2026», després que s’avancés que aquesta modalitat esportiva estarà present als Jocs Olímpics de la Joventut a Corea 2024. 

Per últim, els representants van informar que s’han establert diferents col·laboracions per tal de reduir al màxim la petjada ecològica de la competició i augmentar la sostenibilitat de la competició. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT