PUBLICITAT

Encamp

El Rosaleda cobra vida

Una trentena de treballadors del Ministeri de Cultura i Esports ja han fet el trasllat

Per Elisabet Cortiles

La ministra Sílvia Riva, amb Joan Sans, ahir.
La ministra Sílvia Riva, amb Joan Sans, ahir. | SFGA/JAViladot

Encara es veuen algunes caixes entre els passadissos i les estanteries dels despatxos estan a mig omplir, però l’antic hotel Rosaleda s’ha adaptat ràpid a la seva nova vida com a Ministeri de Cultura i Esports. Li van canviar portes i finestres, el van pintar de dalt a abaix, i el que abans eren cambrers, clients i recepcionistes avui són funcionaris i tècnics culturals. Des de dilluns passat una trentena de treballadors, encapçalats per la ministra Sílvia Riva, van començar a desfilar per les antigues cambres del Rosaleda per instal·lar-hi les seves coses com si mai res hagués canviat. Per a ells tot fa olor a nou, però la seva feina segueix sent la mateixa.
 

El Ministeri de Cultura funciona a mig gas a l’espera que tot l’equip es traslladi al nou local

Els de la secció d’acció cultural i l’equip de museus ja treballen a ple rendiment mentre que d’altres encara posen llibres a lloc i aprenen a fer servir la nova impressora. «Els directors dels serveis, els de Política Lingüística i jo mateixa ens vam instal·lar uns dies després», puntualitzava ahir la ministra mentre mostrava orgullosa les noves oficines. Una segona tanda de funcionaris entrarà al Rosaleda a finals d’aquest més, «els que formen part de béns i immobles», matisava Riva, que afegeia, «l’equip de la biblioteca nacional s’hi instal·larà a finals del mes de febrer». 

Amb motiu de les obres que tenen lloc a la biblioteca pública, la biblioteca nacional roman a Casa Bauró per tal de donar servei de consulta i atenció durant el transcurs de les obres. Pel que fa a Casa Motxilla, on hi havia Política Lingüística, Riva va avançar que encara tenen més d’un any de contracte i que, «després de copsar els neguits de la gent del Centre Històric d’Andorra la Vella estem intentant trobar un encaix per tal de seguir-hi tenint presència institucional».

Segona fase 

Meravellats pel nou edifici ministerial, pocs feien cas a les obres de l’edifici del costat, que formen part de la segona fase del projecte. Allà s’hi ubicarà el magatzem i el centre d’aprenentatge de català, tot i que encara no hi ha data finalització. El que sí està marcat al calendari és el primer acte oficial que el ministeri de Cultura farà al Rosaleda: dijous vinent presentaran la nova campanya de promoció del català. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT