PUBLICITAT

Irineu Esteve suma un nou top 20 a la Copa del Món

Vila aconsegueix acabar en 16a posició als cinc quilòmetres patinadors de la Copa d’Europa de Pregelato

Per El Periòdic

Irineu Esteve.
Irineu Esteve. | Montserrat Altimiras

Irineu Esteve va aconseguir acabar en 17a posició i sumar un nou top 20 en la cita de la Copa del Món de Nove Mesto, a la República Txeca, en els 15 quilòmetres clàssics en persecució.

Era una cursa que es presentava complicada d’inici perquè sent en persecució era normal que al capdavant es formés un grup compacte entre el dorsal 10 i 20, ja que estaven molt junts. L’andorrà va poder entrar en aquest i mantenir-se, i fins i tot va intentar obrir un espai a la part final per no haver de jugar-s’ho tot a l’esprint. Finalment va ser 17è amb un crono de 39.37,2 minuts, a 2.35,9 del guanyador, el rus Alexander Bolshunov, que va fer un registre de 37.01,3. Va dominar amb mà de ferro la competició i va guanyar al segon classificat, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb un marge de 46,7 segons. Amb aquest resultat, són set les vegades que el fondista andorrà s’ha situat entre els 20 primers a la Copa del Món. «Ha estat molt combatiu i ha sigut una carrera boníssima perquè ha pogut estar lluitant amb corredors del top 10 al top 20 mundial. Serveix per agafar molta experiència», comentava el seu entrenador Joan Erola.

Per un altre costat, Carola Vila, en els cinc quilòmetres patinadors de la Copa d’Europa de Pragelato (Itàlia), va aconseguir consolidar-se i acabar en 16a posició, competint de tu a tu amb les millors fondistes del continent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT