L’FC Andorra salva un punt a Badalona i Ratti meravella

Els del Principat segueixen en cinquena posició a la lliga i en plena lluita per entrar als play-off

Per Miquel López-Egea

L’FC Andorra i el CF Badalona, ahir.
L’FC Andorra i el CF Badalona, ahir. | Xavi Tamurejo / @fcandorra

L’FC Andorra va salvar ahir un punt a l’Estadi Municipal de Badalona en un duel que es va complicar i en el qual els locals ho van intentar una vegada i una altra, i fins i tot van enviar la pilota al fons de la xarxa tres vegades, encara que en les tres, l’àrbitre va indicar fora de joc. Tot i això, en un matx marcat pel vent, va ser el porter Ratti qui va brillar, ja que com sol ser habitual perquè és un dels millors porters de la categoria, va fer unes intervencions excepcionals. D’aquesta manera, els tricolor ocupen la cinquena posició, en la lluita pels play-off després d’un duel gris.

El matx va començar molt igualat però en el minut cinc els locals ja van avisar, amb un xut del lateral des de la frontal de Valentín que va acabar al fons de la xarxa però que l’àrbitre va anul·lar. Era el primer avís perquè estaven gaudint de moltes ocasions. Els locals estaven portant als andorrans al límit. De fet, la primera ocasió clara dels tricolor no va arribar fins al minut 35 quan Casadesús la va enviar de cap per sobre del travesser, després d’una falta que va treure Bover des de la frontal. Així, amb un 0 a 0 en el marcador, a la represa, en la qual els locals van enviar la pilota dues vegades més al fons de la porteria però en fora de joc, el duel va seguir el mateix tarannà. Encara que en aquests primers minuts els del Principat van tancar al Badalona al darrere i van fer un petit pas més, no va passar res més perquè Loureiro va veure la segona groga i els del Principat es van quedar en 10, quedant-se descol·locats.

En aquest precís moment, els escapulats van canviar de marxa i van seguir insistint amb moltes ocasions en les quals la defensa tricolor havia de treballar molt i, en el cas de ser superada, Ratti, molt segur, tornava a mostrar la seva qualitat i donava una mica de tranquil·litat al conjunt de Gabri. Les coses van millorar pel conjunt tricolor quan Moyano també va veure la segona groga i el Badalona es va quedar en deu. Malgrat això, en els darrers minuts, ho van seguir intentant. Els del Principat patien per poder-los aturar. Al minut 84 Lasso va fer un potent xut que es va estavellar al pal de Ratti i tot seguit, el porter andorrà va haver de lluir-se amb una doble aturada. Finalment, després d’un final emocionant i amb molta tensió, i va haver repartiment de punts.

Gabri García: «Ha estat el pitjor partit de l’Andorra»

Gabri García va ser clar i va fer autocrítica: «Ens han superat en tot i ens han tret la pilota. En intensitat, han estat millors i en general, en tots els aspectes del joc. Ha estat el pitjor partit de l’Andorra». «Hi ha una cosa que és evident, ells tenien moltes ganes de guanyar i nosaltres no. Hem de solucionar aquest aspecte perquè em dona la sensació que hem arribat a un punt en què trobem molt jugadors còmodes i hem de canviar això», avisava.