PUBLICITAT

Andorra la Vella

La marxa contra el telefèric del pic de Carroi aplega 40 persones

Els organitzadors reclamen un referèndum sobre el futur del giny

Per El Periòdic

Els participants de la marxa al Pic de Carroi, ahir.
Els participants de la marxa al Pic de Carroi, ahir. | Mario Gómez

Unes 40 persones van participar ahir en la marxa contra la construcció del telefèric de Carroi, que  es va fer des de Sispony fins al mateix cim. L’impulsor de la campanya, Mario Gómez, va declarar que «estem contents, perquè sabíem que les condicions de temps, amb vent i fred, no ajudaven, però a més d’aconseguir que la gent hagi vingut, veiem que el propòsit inicial de generar debat està assolit». Entre els assistents hi havia la consellera del PS+I al comú de la capital, Dolors Carmona, i la candidata de Terceravia+I a les anteriors eleccions comunals, Emi Matarrodona.


Paral·lelament, Gómez va anunciar la seva intenció d’aconseguir celebrar un referèndum sobre el futur del projecte per conèixer l’opinió de la població, una decisió que arriba després de recollir 2.139 signatures en dues setmanes i de la marxa d’ahir.
D’aquesta manera, Gómez apunta que la necessitat de dur a terme un referèndum a escala nacional perquè es consulti a tot el poble andorrà és «absoluta», ja que «des de la corporació comunal només es té previst oferir el dret a vot als residents a la capital i si no ho fan a l’àmbit nacional és perquè no estan segurs del que podria passar».
D’aquesta manera, Gómez va explicar que la seva campanya va sorgir arran de les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, on assegurava que «respectava l’opinió de la gent, però que tirava endavant el projecte» malgrat dir abans que «la intenció era sotmetre la decisió al que digués la població».


Sobre els diferents motius que li han portat a organitzar aquest moviment, Gómez va destacar primer el «gran impacte mediambiental i paisatgístic que tindria a una zona amb espècies protegides», després la inestabilitat de la zona per «les contínues esllavissades que es produeixen i la inseguretat que això suposaria pels veïns del Rec del Solà» i per últim, l’efecte nociu que tindria la construcció a la parròquia de la Massana, ja que, «si aquest telefèric connecta amb les pistes de Pal-Arinsal, molta gent que actualment passa per la parròquia per accedir al sector de la neu deixaria de fer-ho».

SUPORT TRANSVERSAL/ D’altra banda, Gómez va afirmar que «molta gent m’ha donat suport. Gent que probablement no es pot pronunciar públicament, treballadors del comú i persones de l’Administració». Tot seguit, va afirmar que «és trist que una persona com jo que ni tan sols pot votar sigui el que estigui més emprenyat i el que més molesti».

 
Per la seva banda, la líder dels socialdemòcrates a la corporació d’Andorra la Vella, Dolors Carmona ,va explicar que «hi ha una part de la població que s’està mobilitzant i per això ens agradaria que hi hagués una consulta popular. Hem de respectar la natura, les espècies protegides i l’opinió de la gent tal com marca la llei, no presentar un projecte sense poder decidir». Per acabar, Dolors Carmona va afirmar que «la cònsol major no ens ha informat del projecte ni del possible impacte que podria tenir, però crec que s’ha d’analitzar molt bé abans de dur-lo a terme».

PUBLICITAT
PUBLICITAT