El MoraBanc torna a mostrar el seu millor bàsquet i s’imposa a l’Obradoiro per esvair tots els dubtes

Per Miquel López-Egea

Frantz Massenat en una entrada a cistella, ahir.
Frantz Massenat en una entrada a cistella, ahir. | ACB Photo / Albert Martín

El MoraBanc Andorra va tornar a brillar ahir, ja que va tornar a sortir el sol al Poliesportiu després d’una tempesta que va durar tres enfrontaments. Després d’haver celebrat una xerrada motivacional just al final del darrer partit de l’EuroCup, els andorrans van tornar a mostrar el seu millor bàsquet i la seva intensitat, de manera que es van imposar al Monbus Obradoiro per 93 a 69, i per tant, és una victòria que serveix als andorrans no només per recuperar la moral sinó per seguir fent passos a la taula de la lliga.

El partit va començar amb un MoraBanc molt intens, molt inspirat en encert i fent una defensa dura. Dejan Musli, David Jelínek i Bandja Sy van liderar l’equip en els primers minuts de joc i van començar emportant-se als gallecs per davant, que no tenien encert i cometien algunes errades. El primer impacte dels tricolor havia estat molt bo però tocava mantenir el ritme i la intensitat durant tot l’enfrontament. Així, els jugadors van poder córrer i enganxar als rivals, posant-lo contra les cordes i mostrant una altra versió després d’una ratxa de tres derrotes consecutives. Però cal recordar que en els altres duels, els del Principat també s’havien mostrat endollats en els primers minuts. Per tant, calia treballar de valent, de manera que els del Principat li van clavar una bona pallissa en el primer quart i van aconseguir un important avantatge de nou punts. El resultat als primers deu minuts era de 25 a 16, després de ser absolutament superiors en el rebot.

Al segon quart calia mantenir el domini al Poliesportiu. Tot i això, l’Obradoiro va començar amb més encert amb els del Principat seguien mantenint les distàncies, encara que amb un petit pas endavant dels visitants. Els tricolor demostraven confiança i eren impecables, arreglant les petites errades dels partits anteriors i obligant als rivals a no poder fer el seu joc, tallant els seus atacs i provocant que cometessin moltes faltes, obligant-los a fer tirs molt complicats. Així, els locals responien als rivals amb un espectacle i mostraven la seva millor versió, provocant pèrdues. Però havien de seguir concentrats, i tot i alguna desconnexió anecdòtica, els andorrans no fallaven i fins i tot, aconseguien ampliar les distàncies. Finalment, el resultat a la mitja part era de 47 a 43, ja que en els darrers instants els gallecs van fer una lleugera remuntada. Però els d’Ibon Navarro havien estat molt superiors en tots els aspectes.

A la represa tocava mantenir l’energia per no sumar una nova derrota. Massenat va començar destrossant la cistella. Amb fúria i ràbia. Però l’Obradoiro retallava distàncies, encara que Hannah responia amb un triple net. I tornaven les distàncies. Però sense sentenciar. Perquè quan els andorrans s’escapaven, els de Moncho Fernández, retallaven. Tard o d’hora havia d’arribar la sentència. Perquè els andorrans van fer força a la pista de manera que en aquest quart, seguien per davant i amb les millors diferències. De fet, era Massenat qui, amb un triple perfecte, posava una diferència de 13 punts a l’electrònic quan faltaven dos minuts i mig per acabar el tercer quart. Els andorrans van augmentar la seva força al darrere i van tornar a fer el seu millor bàsquet. Passant per sobre dels visitants, cegant-los. Així, a falta de disputar el darrer quart, el resultat era de 72 a 55.

Molt malament ho havia de fer el MoraBanc per perdre l’enfrontament perquè l’avantatge era molt gran. El duel semblava no encaminat, sinó sentenciat. Per tant, els del Principat van seguir fent el seu joc, còmodament, oferint espectacle a l’afició i fent malabars amb el rival. Fins i tot Ibon Navarro aplaudia.
Malgrat això els de Fernández van intentar maquillar el resultat. Però els andorrans tenien gana. I molta. Finalment el resultat va ser de 93 a 69.

Ibon Navarro: «El cap ho és tot en un equip així»

Ibon Navarro es va manifestar molt content després de l’enfrontament: «Hem de felicitar l’equip perquè és molt difícil guanyar a l’Obradoiro i s’ha de tenir paciència». «Aquest joc que hem tingut és el resultat de la molt bona feina d’aquests dies, hem parlat, pensat molt i detectat els problemes, era un reset mental que necessitàvem», sentenciava i remarcava que «hem tingut molt bona efectivitat» i que «hem defensat molt bé els seus tiradors».

A més a més, va indicar que aquesta ratxa de tres derrotes «podia passar» perquè «l’equip estava molt excitat mentalment». «Teníem a prop objectius molt importants i quan els hem agafat, mentalment hem tingut una baixada important», reiterava. En aquest sentit va aclarir que «el cap ho és tot, sobretot per un equip d’energia». «Aquest conjunt és un estat d’ànim i quan es diverteix, juga d’una manera però quan no, d’una altra», insistia i recordava que «volíem evitar aquesta situació».