PUBLICITAT

Encamp

Filloy ampliarà la plantilla del SAD al llarg de la legislatura

L’objectiu és poder incrementar les hores d’atenció tot i que actualment es cobreix la demanda dels usuaris

Per El Periòdic

Filloy conversa amb l’usuària Cristina Garcia a casa seva, ahir.
Filloy conversa amb l’usuària Cristina Garcia a casa seva, ahir. | SFGA / J. A. Viladot

El ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, Víctor Filloy, va voler desmentir la imatge que el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) està únicament destinat a la gent gran. «És un servei dirigit a tota la ciutadania, a totes aquelles persones que presenten una situació de dependència», va posar de relleu Filloy durant la visita que va realitzar ahir a casa d’una usuària del SAD.

Es tracta de la Cristina Garcia, una dona de 51 anys que pateix esclerosi múltiple i que des de fa quatre o cinc anys rep l’ajuda del SAD a casa seva tres cops per setmana. «El dilluns i el dijous venen a ajudar-me a la cuina i els divendres m’ajuden a sortir de casa i anem a fer un cafè», va explicar Garcia tot afegint que el que més valora del servei és l’amabilitat i l’empatia dels treballadors.

Seguint en aquesta línia, el ministre va comentar que es tracta d’un servei que va molt més enllà d’allò estrictament laboral, ja que «moltes vegades es generen uns vincles de relació d’amistat entre l’usuari i el treballador familiar» que permeten que l’atenció sigui molt més personalitzada. A més, va precisar  que un dels objectius del SAD és retardar l’ingrés a centres sociosanitaris, en el cas de les persones grans, o a centres especialitzats, en el de les persones amb més dependència. «Quan s’atén una persona a casa seva, penso que la dignifiquem» perquè segueix en el seu entorn i amb la rutina del seu dia a dia, va argumentar Filloy.

Dades del SAD

Actualment el SAD, que des de fa dos anys i mig és competència del Govern, disposa de 31 treballadors que, tal com va explicar el ministre, són persones amb un grau d’especialització i d’empatia molt elevat. A més, el ministre va avançar que al llarg de la legislatura vol ampliar la plantilla per poder incrementar el nombre d’hores o d’usuaris si es donés el cas. Pel que fa al nombre d’usuaris, el SAD va atendre un total de 319 persones durant el 2019 i va estar fent seguiment mensual a unes 200 persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT