Llovera tanca el seu retorn al Dakar amb una magnífica 15a posició

Ginesta es mostra satisfet amb el recorregut i assegura que les etapes «han estat molt variades»

Albert Llovera celebra al podi final la seva 15a plaça a la classificació de camions. | DPPI Media

Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco, al volant de l’Iveco del Team de Rooy-Petronas, van completar la seva espectacular participació al Dakar 2020, primer a l’Aràbia Saudita, aconseguint la 14a posició en l’última etapa de la prova i una excel·lent 15a plaça a la general dels camions. Els 374 quilòmetres cronometrats que s’havien de disputar, van quedar reduïts a 167.

En aquest sentit, Llovera no va poder obtenir finalment la 14a posició de la general perquè Ales Loprais va aconseguir sortir de l’embolic en què s’havia ficat en les dunes i va poder recuperar posicions. Va iniciar la 12a etapa en la 15a plaça de la general però amb opcions de superar al pilot francès Jan van de Laar, però es va quedar a cinc segons. Per tant, en la darrera etapa entre Haradh i Qiddiya va marcar un temps d’1.37.00 hores, a 8.19 minuts d’Andrey Karginov, que va fer un registre d’1.28.41. A la general, Llovera va fer un crono de 59.14.42 hores i va quedar a 12.41.06 del vencedor en camions, Karginov, que va fer 46.33.36. Jordi Ginesta també va aconseguir ser finalista.

«Sens dubte estem molt contents amb el resultat, sobretot per com l’hem aconseguit. Quan ens van dir que retallaven el recorregut d’aquesta última etapa ja vam veure que seria complicat llimar els nou segons que ens treia el nostre rival per a la 14a posició», comentava Llovera i destacava que «de totes maneres ho hem intentat, l’hem superat, però ens hem quedat curts». A més, va indicar que «bona part de l’èxit que hem aconseguit ha estat gràcies al bon rotllo que hi ha hagut en la cabina de l’Iveco, no em cansaré de repetir-lo». «Hem tingut un feeling excel·lent, un fet que a vegades no és fàcil», remarcava, tot afegint que «la motivació no ha decaigut mai i això ha estat decisiu en el moment d’afrontar els obstacles en conjunt». A més, va subratllar la feina feta pel seu osteòpata, Jordi Zaragoza, amb el qual ha passat tres hores de mitjana al dia a la llitera.

«Estem molt contents perquè els camions han arribat al final de l’etapa. Ha semblat molt més als Dakars africans que no el què fèiem a Sud-amèrica. Les etapes han sigut molt variades i m’ha agradat bastant», va comentar Ginesta.

Els residents Ilya Rouss i Anton Yarashuk van acabar en 23a posició en SSV, en una categoria en la qual Cyril Despres i Mike Horn no van poder acabar la competició. Casey Currie i Sean Barriman van ser els campions d’aquesta modalitat. En motos, Ricky Brabec es va emportar el Dakar mentre que el resident Joan Barreda va ser setè. Ignacio Casale va guanyar en quads i Carlos Sainz en cotxes.