Escaldes-Engordany
La comissió se centra a ubicar les pedres caigudes
L’objectiu és reconstruir el campanar de la manera més fidedigne possible
La reconstrucció el campanar de Sant Vicenç d’Enclar va seguint els seus terminis. La comissió confeccionada per a l’ocasió es va reunir ahir per primer cop després de visitar l’edifici, amb la voluntat d’encaminar la intervenció que s’ha de produir la pròxima primavera. Com en dies anteriors, no s’ha trobat un únic motiu com a causa de l’esfondrament, que va produir-se el passat 20 de desembre, després d’un episodi de fortes pluges i ratxes de vent elevades.
Sobre el terreny es van portar a terme les primeres valoracions i posteriorment els components de la comissió es van desplaçar a la Biblioteca de Patrimoni per aportar propostes tècniques, així com recollir més informació sobre el conjunt arquitectònic. La intenció és realitzar una reconstrucció el més fidedigne possible. Per aquest motiu en primera instància es remarca la necessitat d’identificar i ubicar totes les pedres caigudes per tal de poder-les restaurar als llocs on es trobaven.
La comissió també va encomanar als experts que aportin documentació addicional i complementària per continuar elaborant l’estudi per identificar les diverses causes que van provocar que anés a terra el campanar de Sant Vicenç d’Enclar, un edifici que té l’opció un cop reconstruït de formar part de la candidatura de la formació de coprincipat per convertir-se en Patrimoni Mundial de la Unesco. És una candidatura transnacional en la qual a més d’Andorra s’hi troben Espanya i França.
La reunió de treball va estar formada pel director del departament, Xavier Llovera; el cap d’Àrea de béns Immobles, David Mas; la cap d’Àrea de béns Mobles, Berna Garrallà; i Joan Bellera i Abel Fortó, ambdós tècnics del departament. També hi formen part els membres de la comissió externs, que són Olivier Poisson, José Luís González Moreno-Navarro, Enric Dilme, Joan Reguant i Valentí Turú.