PUBLICITAT

Tret de sortida a les tradicionals escudellades

L’àpat se celebra avui a Andorra la Vella, a Escaldes i a la Massana

Per El Periòdic

Un cuiner l’any passat.
Un cuiner l’any passat. | Maricel Blanch

Les parròquies d’Andorra la Vella, la Massana i Escaldes-Engordany inicien avui al voltant de les 13 hores del migdia el tradicional dinar de Sant Antoni, basat en el repartiment de racions d’escudella pels habitants, en la seva 51a edició. D’aquesta manera, el principal esdeveniment gastronòmic d’hivern obrirà la porta a una de les celebracions més esperades pels diferents col·lectius del Principat pel seu component de germanor cultural, social i intergeneracional. 
Com ja és habitual, el repartiment i degustació del famós plat que consta d’una sopa elaborada amb brou, mandonguilles, gallina, bull, arròs, cigrons i verdures entre d’altres serà un moment de reunió entre famílies i amics i una gran oportunitat per retrobar-se. Pel que fa a les parròquies d’Encamp, Canillo i Sant Julià, el dinar se celebrà el pròxim diumenge en el cas de les dues primeres i el 26 de gener en el cas de la parròquia laurediana. 
En aquest sentit, el comú d’Encamp comptarà amb una subhasta de coques, bulls, embotits, peus de porc i coques entre d’altres i els diners recaptats aniran destinats a diverses obres socials. Així, es repartiran unes 1.500 racions i, per primera vegada en la història d’aquesta festivitat, s’oferiran, tant a Encamp com al Pas de la Casa, racions d’escudella, pa i tortell sense gluten  per aquelles persones que siguin celíaques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT