PUBLICITAT

El nombre d’aturats augmenta un 3,9% durant el desembre

Hi havia 390 persones inscrites que buscaven una feina

Per El Periòdic

33 L’oficina del Servei d’Ocupació, en una imatge d’arxiu.
33 L’oficina del Servei d’Ocupació, en una imatge d’arxiu. | MARICEL BLANCH

L’informe publicat ahir pel Departament d’Estadística del Govern revela que el nombre de demandants en recerca a final del mes de desembre va ser de 390 persones, amb una variació negativa respecte al mes anterior del 3,9% (406 persones), i un 2,9% superior al mateix mes de l’any 2018 (379 persones). En aquest sentit, les dades facilitades confirmen desembre com el segon mes amb menys demandants en recerca de 2019. 
Sobre els demandants en recerca de feina, les xifres indiquen que  el nombre més gran de desocupats, un 86% del global, correspon a persones que no superaven els sis mesos en situació d’atur (331 persones), mentre que els aturats de llarga durada, és a dir, de més de 12 mesos sense treballar, representaven el 8,1% del total (31).

D’altra banda, el nombre de demandants en millora a final de mes va ser de 263 (260 el mes anterior), amb una variació mensual de l’1,2% i una variació del 16,4% respecte al desembre de l’any 2018 (226 persones). Tanmateix, el nombre total de llocs de treball oferts a final de mes va ser de 1.127 (1.174 el mes anterior), amb una variació mensual del -4,0% i una variació del -10,1% respecte al desembre de l’any 2018 (1.254 ofertes de treball).

Pel que fa al nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern pel mes de desembre, les xifres indiquen que 25 usuaris se’n van poder beneficiar. 15 d’ells tenien entre 40 i 59 anys, una dada que va representar un creixement del 92,3% respecte a les xifres obtingudes el desembre de l’any 2018 (13 persones) i, per tant, el va situar com el mes amb major nombre de beneficiaris, conjuntament amb el setembre del 2019.

Programes de contractació/ D’aquesta manera, les dades públiques mostren que durant el mes de desembre es van fer 21 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació, cap a través del Programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic, cap via el PFCI (Programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats) i el PFOF (Programa per al foment de l’ocupació i la contractació), cap mitjançant el Programa de millora de l’ocupabilitat a través del sector públic, una via el Programa empresa inclusiva i cap via el programa PFCF joves actius 16-21.

Tot plegat, l’informe també publica que el mes de desembre 61 persones van seguir treballant pel programa de Govern, Parapúbliques, Comuns, Societats Parapúbliques i Entitats sense afany de lucre, 26 persones van seguir treballant pels programes de foment i una al Programa de Foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT