PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera recupera la seva millor versió al Dakar

El pilot acaba l’etapa en 15a posició i n’escala una a la general

Per El Periòdic

Albert Llovera disputa la penúltima etapa del Dakar.
Albert Llovera disputa la penúltima etapa del Dakar. | FotoEsport

Després de passar la nit en el bivac de Shubbaytah, dormint en naus comercials adequades per a l’ocasió, Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco van iniciar la penúltima etapa del Dakar entre Shubaytah i Haradh de 379 quilòmetres cronometrats amb energies renovades i amb ganes de recuperar el temps perdut en la jornada d’abans-d’ahir.

Van acabar l’etapa en la 15a posició amb un temps de 5.39,12 hores, a 54.21 minuts del guanyador de l’especial. La gran actuació en la jornada d’ahir els va servir per a recuperar gairebé mitja hora, respecte a Jan van de Laar, el rival a superar en la general. De moment, els problemes d’Ales Loprais, van donar opció al pilot d’Andorra la Vella a millorar una posició a la provisional.

«Hem anat a fons des de l’inici, recuperant posicions de manera ràpida», comentava i destacava que «en aquest sentit pensava que tindria més problemes en els avançaments». «Hem superat les cadenes de dunes sense haver de parar en cap moment i això ens ha donat l’opció de mantenir un excel·lent ritme durant tot el recorregut», reiterava i afegia que «estic exhaurit, això ja li ho he comentat a en Jordi Zaragoza que estava en el final d’etapa, perquè es posi a punt per al que li espera aquesta tarda». «Els braços, canells, mans... En fi estem en la recta final del Dakar i les forces escassegen», subratllava i afegia que «malgrat tot, estic convençut que sortiré totalment recuperat i amb la motivació al màxim per a lluitar per la 13a posició».

Pel que fa a l’etapa, ahir es va viure un altre festival de Kamaz en la meta de Haradh. Els quatre vehicles de l’equip rus van ocupar les quatre primeres posicions de l’etapa, amb Andrey Karginov al capdavant.
Per un altre costat, avui es disputa la darrera etapa de la competició, de 374 quilòmetres cronometrats amb final a Qiddiya. L’escenari d’aquesta etapa final, obligarà els equips a mantenir la seva concentració el màxim. Segons els organitzadors de la prova la gran dificultat estarà en la navegació, la gran quantitat de pistes d’una zona per la qual van passar la setmana passada, en l’arribada a Riyadh, pot provocar veritables maldecaps a les tripulacions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT